Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 9. 2008,
15.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 21. 9. 2008, 15.02

8 let

Delitev točk v Škofji Loki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V športni dvorani Poden sta se po hudem boju v drugem krogu MIK 1. lige Merkur in Prevent razšla z delitvijo točk.

Škofjeločani so tudi po prvi domači zmagi ostali brez polnega izkupička, vsekakor pa mora biti težko priborjena točka najmanj spodbuda za precej spremenjeno zasedbo, ki je zavoljo poškodb tudi precej okrnjena. Najmanj izkušnje Boštjana Ficka bi podobno, kot na gostovanju v Ormožu, tudi tokrat prišle še kako prav. Predvsem v končnici tekme. Izjemno uigrana in čvrsta mlada vrsta s Koroške je tokrat vodila le na začetku in tik pred koncem, ko je Dumančič zadel za 28:27.

Vse drugo je sicer pripadlo Škofjeločanom, ki pa v največji meri niso znali izkoristiti ponujenega. Celo več, sami so ponudili nasprotniku možnost celo končnega popolnega uspeha. V uvodu sta obe zasedbi precej več pozornosti namenili napadu. Domačini so bili zelo nezanesljivi v obrambi, kjer ni bilo pravega odgovora. Toda navkljub temu so bili ves čas v manjši prednosti in si ob nerazpoloženih vratarjih na obeh straneh v drugi polovici prvega polčasa pri 17:11 priigrali kar nerazumljivo prednost, ki pa so jo preveč naivno delno zapravili že do odmora.

Očitno pa je počitek precej bolj koristil varovancev trenerja Ivana Vajdla, ki je ob povratku presenetil z menjavo Šimič-Mujanovič, saj je prvi v uvodnem delu dosegel vse svoje gole. Toda več kot očitno je bilo, da je koroška klop zares dolga in to je bila tudi največja prednost gostov, saj je domači trener Urban Šilc lahko računal na največ devet igralcev.

Pri menjavi mladega in obetavnega Cingesarja pa ni bil dovolj odločen. Po izenačenju v uvodnih minutah nadaljevanja se je v domači vrsti prebudil Repar, toda do občutne prednosti domačini v izjemno prijetnem vzdušju niso več uspeli priti. Gostje so bili vse bolj zanesljivi v obrambi, domačinom je v ospredje prišla neuigranost in po izenačenju v 53. minuti na 25:25 je bilo jasno, da se obeta zelo zanimiva končnica.

Gašper Jelen je za nameček dobil vratarski dvoboj in v zadnji minuti so ob domači minuti odmora gostje vodili za gol. Prek Dina Bajrama, ki je bil med boljšimi na igrišču, je Škofjeločanom uspelo izenačeiti toda zadnji napad je le pripadel Preventu. Zaključni strel Mujanoviča bi skorajda presenetil vratarja Misovskega, žoga pa se je v zadnjih sekundah z vrtinčenjem poigravala z živci domačih pristašev in z golovo črto. Sodnika sta presodila, da s celotnim obsegom le ni bila v domači mreži.




Ne spreglejte