Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
1. 2. 2015,
10.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 2. 2015, 10.28

8 let

Debi francoske zvezdnice, a napak je bilo preveč

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi krog glavnega dela lige prvakinj je v Stožicah krimovkam prinesel poraz. Prvič je v ligi prvakinj za tigrice nastopila Allison Pineau, ki ji je žal zaradi preštevilnih napak.

Krimovke so v uvodnem krogu glavnega dela lige prvakinj v domači dvorani gostile nemški Thüringer, ki je bil vsaj na papirju najbolj premagljiv nasprotnik v skupini 1.

Začetek tekme je nakazoval, da so krimovke v pripravljalnem obdobju okrepile uigranost in z razpoloženo vratarko narekovale ritem prvega polčasa, vendar je v najelitnejšem klubskem tekmovanju potrebno kaj več kot le 30 minut dobre igre. Tega se zaveda tudi Francozinja Allison Pineau, ki je h krimovkam prišla kot velika okrepitev za glavni del lige prvakinj, vendar tudi njej v drugem polčasu ni uspelo povezati igre Ljubljančank, ki so tekmo izgubile s 23:26.

"Mislim, da bi lahko zmagale to tekmo. Bile smo blizu. Zdaj sem razočarana, vendar če pogledaš, kako je potekala tekma in vidiš, koliko napak smo naredile, je jasno, da tako ne bi mogli zmagati," je bila po tekmi nekoliko razočarana 25-letnica, ki je tekmo končala pri dveh zadetkih, v napadu pa je kar nekajkrat lepo zaposlila svoje soigralke.

"Ni nam več steklo v napadu"

Krimovke so v prvem polčasu delovale zelo dobro, vendar se razlika ni večala, kot so si varovanke Marte Bon želele. Ustavila se je največ pri treh zadetkih razlike, večino časa pa se je gibala pri dveh zadetkih prednosti za krimovke. Tolikšna prednost je bila tudi ob polčasu (15:13).

Začetek drugega polčasa so krimovke še dobro začele, a vse bolj je postajalo jasno, da v napadu stvari ne tečejo več, kot so v prvem polčasu. Po zaslugi znova razpoložene čuvajke mreže, za razliko od prvega polčasa je v vratih namesto prav tako razpoložene Sergeje Stefanišin stopila Miša Marinček, so Ljubljančanke še vodile, nato pa je tudi obramba začela popuščati.

"V drugem polčasu so dvignile raven obrambe, nam pa ni steklo v napadu. Prav tako pa smo zgrešile iz nekaterih lepih položajev. Nisem povsem zadovoljna s svojo predstavo. Lahko bi dosegla več zadetkov, vendar sem vseeno poizkušala narediti veliko za soigralke," je še o svojem nastopu dejala Pineaujeva, ki jo s krimovkami v naslednjem krogu čaka gostovanje pri, še v prvem delu sezone klubu Francozinje, skopskem Vardarju.

Ne spreglejte