Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 9. 2012,
14.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 27. 9. 2012, 14.33

8 let

Da le ne bi bili topovska hrana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kiel, Atletico Madrid, Veszprem in Celje. Še pred šestini leti bi najboljši slovenski rokometni klub sodil v krog favoritov, letos pa evropsko lig prvakov začenja v podrejenem položaju.

"Na nobeno tekmo ne gremo z belo zastavo," so si enotni v taboru "pivovarjev", klubu, ki je osrečil slovenski športni prostor leta 2004 z osvojitvijo lovorike najboljšega v Evropi. Danes je zgodba povsem drugačna: mlada ekipa z nekaj izkušenega pridiha se muči že na domači sceni, po dveh letih pa se v soboto vrača v elitno rokometno druščino stare celine.

"Šele danes bomo začeli s pripravami na Veszprem. Imeli smo namreč bolj pomembne posle v državnem prvenstvu. Pripravili se bomo, kolikor se bomo lahko," ne skriva manjše pomembnosti evropske lige prvakov prvi strokovnjak na klopi Celja Pivovarne Laško Vladan Matić. V soboto ob 17. uri se bo za njih začel evropski ples. V dvojčici celjskega Zlatoroga v Veszpremu bo nasproti stala pisana zasedba 20-kratnih madžarskih prvakov na čelu s povratnikom Laszlom Nagyjem, rekorderjem po številu zadetkov za Veszprem (2431) Carlosom Perezom, španskimi asi Chemo Rodriguezem in Cristianom Ugaldejem. V vratih jih bo strašil nekdanji "Celjan" Mirko Alilović.

Podcenjevanje je lahko priložnost

Srbski reprezentant Alem Toskić se tako kot soigralci zaveda moči Veszprema. "Letos so tam kupili vse, kar so si zaželeli. Ekipa je res bombastična." Pa vendarle se ne bodo predajali: "Vemo, kam gremo in kaj nas čaka. Naša priložnost se skriva v njihovem podcenjevanju. Če nas bodo vzeli z levo roko, bomo to izkoristili."

S prihodom španskega stratega se je igra Veszprema nekoliko spremenila, tradicionalno obrambo 6-0 zdaj dopolnjuje 5-1, igra je še hitrejša, pa vendarle ekipi manjka nekaj uigranosti. "Madžarska zveza jim gre povsem na roko, vseh pet krogov domačega prvenstva so že odigrali. Zdaj jih ne čaka tempo sreda-sobota. Vse tekme so dobili, a niso bili konstanti. Na trenutke delujejo nemočno, potem pa pohodijo plin in nasprotnika razbijejo," o prvem nasprotniku še doda Matić, ki ne more računati na poškodovanega Grego Potočnika in Dejana Perića. Ob tem pa mu sive lase povzroča še bombarder Borut Mačkovšek. Brez njega nimajo strela od daleč. Matićevi igralci so skorajda brez izkušenj v ligi prvakov, včasih pa volja in moč pretehtata nad kvaliteto igralskega kadra. V mestu ob Savinji si predvsem želijo nabirati izkušnje, porazi na gostovanjih bržčas ne bodo preveč boleči, sploh pa bi morali biti hitro pozabljeni. Štele bodo točke v dvorani Zlatorog. Že 6. oktobra bo v njej gostoval španski velikan Atletico Madrid.

Ne spreglejte