SiolNET. Sportal Rokomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Da bi le hudič ne imel mladih

2

termometer

V taboru Krima Mercatorja se vse od prvih dni priprav ubadajo z obilico težavami, pred prvo tekmo evropske lige prvakinj ni nič drugače.

Na vprašanje, kdo je pravzaprav sploh zdrav oziroma brez poškodb, je prvi strokovni mož vladark slovenskega rokometa Bojan Čotar iskreno odgovoril: "Le Amra Pandžič in Maja Zrnec nista imeli nikakršnih težav. Če bi bila tekma danes, ne bi mogel računati na Sergejo Stefanišin, Tatjano Alizar, Marino Vergeljuk, Dijano Golubić, Gabrielo Kindl, Tanjo Oder in Anjo Frešer." Nič kaj obetaven zdravstveni karton pred prvo evropsko tekmo v novi sezoni lige prvakinj. A kljub temu Čotar upa, da bodo do sobotnega obračuna nekatere njegove igralke že sposobne zaigrati, zagotovo pa v mesto nedaleč stran od Göteborga ne bodo potovale Alizarjeva, Vergeljukova ter Golubićeva.

Vso breme na 18-letnico

Največja težava je trenutno vratarka, saj bo očitno vsa odgovornost padla na 18-letno Pandžićevo, ki je sicer po Čotarjevem mnenju velika perspektiva slovenskega rokometa. Na tekmi s Hypom, ki je bila zaprta za javnost, sta se na trenerjevo veselje vrnili Ljudmila Bodnjeva ter Eszter Siti. "Dobro sta prenesli napore. Obe sta igrali po en polčas. Predvsem je bil to preizkus, ali bosta zdržali. Vesel sem, da potem ni prišlo do nobenih komplikacij, seveda pa se pozna, da dolgo časa nista trenirali," je vsaj eno dobro novico podal Čotar in dodal: "Stanje je, takšno kot je. Veliko je potrebno improvizirati. Prepričan sem, da bodo tiste igralke, ki so zdrave, dostojno nadomestile poškodovane in dale od sebe dvakrat več kot ponavadi."

Ob 17.40 jih v dvorani Partille čaka kvalifikant, ki je na poti do skupinskega dela lige prvakinj prekrižal načrte tako slovitima ekipama kot sta danski Aalborg in ukrajinski Motor Zaporožje. "Priprave na to tekmo smo začeli že pretekli teden. Seveda je bilo za nas precejšnje presenečenje, da se je Sävehof uvrstil v ligo prvakinj. Na pot ne smemo z nikakršnimi podcenjevanji, saj so Švedinje visoko motivirane potem ko jim je uspel ta preboj," je še dejal Čotar.

Dva avtobusa na dolgo pot

Krimovke bodo v 2000 kilometrov oddaljenem švedskem mestu imele podporo dveh avtobusov navijačev, ki se bodo na dolgo pot odpravili že v četrtek. "Tega res ne razumem več. Od začetka smo mislili, da bomo brez navijačev, saj pot predolga, pa so tako dolgo pritiskali na nas, da smo jim le omogočili odhod. Res so neverjetni, pravi direktor kluba Jernej Virant. Sicer pa je v klubu vse osredotočeno v prvi del tekmovanja, kjer bosta Krimu poleg Sävehofa nasproti stala še nemški Nürnberg ter ruska Zvezda. "Treba je priti iz skupine, potem pa le upam, da bo hudič enkrat nehal imeti mlade in se bodo težave s poškodbami nehale," upa na boljše izhodišče Čotar. Seveda pa bo najprej potrebno preko prve ovire …

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin