Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
1. 12. 2012,
20.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov rokomet

Sobota, 1. 12. 2012, 20.43

8 let

Celjsko srce premalo za skalp Veszprema

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so pred nabito polnim Zlatorogom v 7. krogu lige prvakov izgubili z zvezdniškim Veszpremom z 19:24 (9:11).

Celjane je v Zlatorogu dočakalo vzdušje, kakršnega z izjemo nekaj prekaljenih fantov ni doživel še noben igralec. V knežje mesto je priromalo blizu 1.500 navijačev Veszprema , ki so pred dvorano vasovali že sredi popoldneva, v zadnjih urah pred tekmo pa je to rdeče morje častilcev madžarskega prvaka neutrudno prepevalo. Pivovarji so sicer proti zvezdniškim Madžarom nastopili brez Dejana Perića, Roka Žurana in Grege Potočnika, zato pa se je v moštvo Vladana Matića vrnil Luka Žvižej.

Kot bi šlo za finale lige prvakov

Urban Lesjak, Nikola Ranevski, Mate Lekai, Sebastian Skube, Nemanja Zelenovič, Gašper Marguč, Alem Toskić je bila prva celjska postava, ki jo je pričakal trodelni obrambni zid v podobi Carlosa Pereza, Marca Oneta in Laszla Nagyja, ki vsi merijo okrog dva metra ali prek. Zares nepopisno vzdušje, v katerem se ni slišalo piščalke, je očitno zmedlo goste, ki so za prvi gol potrebovali pet minut. Po treh zadetkih Zelenovića in enem Skubeta so pivovarji povedli s 4:1. Kako velikanski je bil naboj, je dokazal tudi sprint Toskića za odbito žogo domala povsem na drugo stran igrišča, z Nagyjem sta se vrgla na tla in v bitki zanjo oba prejela kakšen udarec. Vnelo se je nekaj strasti, a so dvojec hitro obstopili soigralci in ga ločili.

Madžari ostri kot britev

Madžarska obramba 6-0 je učinkovala zelo ostro, često tudi grobo in domala onemogočila celjsko igro prek kril in na črto. V nadaljevanju je dobro ustavljala akcije Skubeta in Lekaija, čeprav so Celjani precej menjali mesta, Gabor Csaszar pa je v 13. minuti izenačil na štiri. V naslednjih minutah so Madžari povedli, a do 28. minute nikdar več kot za gol. Tedaj je za 10:8 zabil Cristian Ugalde. Marguč je bil odrezan od igre, zato pa je bil klasičen, nezgrešljiv s sedmih metrov. V vratih je bil imenitni Lesjak, ki je že do odmora nanizal sedem obramb. V zadnjih minutah prvega polčasa ostrina Veszpremove obrambe ni jenjala, Celju pa je pomalem primanjkovalo zaloge protistrupa zanjo. Odličen je bil tudi Mirko Alilović. Balasz Laluska, nekdanji Koprčan, je v 29. minuti Madžare popeljal na plus tri (11:8), a mu je z zadetkom po svojem prvem strelu iz igre učinkovito odgovoril Marguč.

Veszprem jo je popihal na plus pet

Ker so Madžari uspešno odprli drugi polčas, je Matić v igro znova poslal Boruta Mačkovška, da bi vsaj malo ujel ravnotežje v višini in s to potezo vsaj delno uspel. Vseeno so gostje zahvaljujoč dvema zaporednima goloma Renata Sulića v 36. minuti prvič ušli na pet golov naskoka (15:10). A prek Mačkovška in Mlakarja so Celjani dosegli dva zaporedna gola kljub še vedno izvrstnemu Aliloviću, ki je imel do 40. Minute ob svojem imenu že 10 obramb, Lesjak devet. Sredi drugega polčasa je na levo krilo stopil tudi ozdravljeni Luka Žvižej, Celjani pa so se vrnili na dva gola minusa (14:16) po četrtem Margučevem zadetku. Po gostujočem vnovičnem odhodu na štiri gole prednosti, je dvorano dvignila v zrak najlepša akcija tekme, cepelin s podajo Marguča in zaključkom Žvižeja. A deset minut pred koncem tekme se je vendarle zdelo, bo presodila večja širina in kakovost madžarske superzvezdniške ekipe.

Alilović fantastičen proti bivšim

Ob tem so imeli Madžari tudi nekaj več sreče z odbitimi žogami. Pa tudi borili so se zgledno, vključno z 41-letnim Carlosom Perezom, ki se je vrgel za žogo, kot bi bil najstnik, ki si šele utira rokometno pot. Svoj šov v vratih je nadaljeval Alilović. Vse omenjeno je v 54. minuti pripeljalo do vnovične gostujoče prednosti petih golov (21:16). Z golom Lekaija je Celje znižalo na tri gole zaostanka, a je nato enigma spet postal Alilović, ki je skupaj zbral 13 obramb. Končni izid je bil 24:19 (11:9) za Veszprem, a spektakel v Zlatortogu bo ostal nepozaben.

Ne spreglejte