Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 10. 2016,
15.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

rokomet liga prvakov Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 6. 10. 2016, 15.08

6 let, 6 mesecev

Celjski rokometaši gostijo močni Vardar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Celje Pivovarna Laško | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Pri rokometaših Celja Pivovarne Laško se tekme vrstijo kot po tekočem traku. Po bolečem porazu v Frankfurtu proti nemškemu Rhein-Neckar Lownu v ligi prvakov in nekoliko manj proti madžarskemu Veszpremu v ligi Seha jih v nedeljo čaka nova zahtevna preizkušnja proti makedonskemu Vardarju iz Skopja v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Celjani so na najboljši možni način začeli ligo prvakov in na uvodni tekmi na kolena položili tradicionalne tekmece iz Zagreba, ki jih vodi slovenski selektor Veselin Vujović, barve tega kluba pa branijo Matevž Skok, Darko Cingesar in David Miklavčič. Po sladki zmagi v Zlatorogu jih je čakalo gostovanje pri nemških levih iz Mannheima, na kateri so se pokazali v najlepši možni luči, navkljub všečni predstavi pa na koncu ostali praznih rok.

Branko Tamše poudarja, da jih čaka izjemno težek nasprotnik. | Foto: Branko Tamše poudarja, da jih čaka izjemno težek nasprotnik.

Vardar nim pomanjkljivosti v igri

Celjska zasedba bo v nedeljo v svojem Zlatorogu ob 18.30 gostila izjemno močno tekmico iz makedonske prestolnice, ki je na uvodnih tekmah v gosteh premagala švedski Kristianstad, na domačem igrišču pa beloruski Meškov iz Bresta. Pri Vardarju nastopajo sami imenitni igralci, igralski kader pove vse: Španci Joan Canellas, Arpad Šterbik, Alex Dušebajev in Jorge Maqueda, Hrvati Ivan Čupić, Luka Cindrić in Igor Karačić, Rusi Timur Dibirov, Aleksander Derevan in Danil Šiškarev, v tej ekipi so tudi nekateri najboljši igralci iz Srbije, Črne gore in Makedonije.

"Pred nami je težak obračun, Vardar nima pomanjkljivosti v igri, ima odlične posameznike v ekipi, dolgo klop in odlično delujejo kot kolektiv. Za uspeh proti njim mora biti ekipa res na optimalni ravni skozi vseh šestdeset minut v vseh fazah rokometne igre. Zato je zelo pomembna disciplina v igri, na kar nas je makedonska ekipa boleče opozorila pred nekaj tedni na tekmi v ligi Seha," je uvodoma dejal trener Celja Branko Tamše.

Potrebno bo paziti na vse izgubljene žoge. | Foto: Vid Ponikvar Potrebno bo paziti na vse izgubljene žoge. Foto: Vid Ponikvar

"Vsaka izgubljena žoga je spremenjena v zadetek"

"Potrebno bo paziti na vse izgubljene žoge, tako izsiljene, kot tudi neizsiljene, ker je Vardar naredil še velik preskok glede na igro v preteklosti in to je igra v prehodu v protinapad in v (pol)protinapad, kar sedaj izpeljejo na najvišji ravni. Njihovo igro je resnično lepo gledati, malo manj pa čutiti na svoji koži. Vsaka izgubljena žoga je spremenjena v zadetek. Tu jim je v veliko pomoč tudi vratar Šterbik, ki je v izjemni formi," je pred nedeljsko tekmo še dodal Tamše.

Za celjsko zasedbo bo nedeljski obračun z Vardarjem edina domača tekma v tem mesecu. Nato bo v okviru lige prvakov dvakrat gostovala v poljskih Kielcah (15. oktober) in Kristianstadu (22. oktober), v okviru lige Seha pa v beloruskem Brestu (12. oktober) in makedonskem Metalurgu iz Skopja (27. oktober).

Ne spreglejte