Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
6. 5. 2014,
13.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

zgodovina rokomet

Torek, 6. 5. 2014, 13.20

8 let

Celjski rokomet od začetkov z Nemci do vrha Evrope

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Luč sveta je ugledala knjiga Zgodovina celjskega rokometa izpod peresa Andreja Šušteriča, ki popisuje življenje celjskega kluba od ustanovitve leta 1946 do naslova evropskih klubskih prvakov 2004.

Knjiga, ki je nastajala štiri leta, na več kot 200 straneh popisuje vzpone in padce slovenskega in nekoč tudi evropskega rokometnega velikana, ki zdaj domuje v dvorani Zlatorog, pred tem pa je v Golovcu. V ospredju so zgodbe pomembnih posameznikov v zgodovini kluba. Tudi iz (po)vojnih let, ko sta bila "porodničarja" celjskega rokometa nemški industrialec in ujetnik. Knjiga vsebuje 820 fotografij, od tega 523 portretov različnih oseb, okrog 150 tabel in preglednic, različnih seznamov ...

"Ob izidu sem gotovo zadovoljen. Prvi odzivi so pozitivni, ampak gotovo se bodo v knjigi našle tudi kakšne napake. Knjigo jemljem kot svojo drugo zlato medaljo. Prvo sem dobil, ko smo postali evropski klubski prvaki. Težko bi rekel, koliko ur sem vložil v knjigo. V delovni sobi sem posedal tudi po vso noč," je povedal avtor, nekdanji dolgoletni predsednik izvršnega in upravnega odbora Celje Pivovarne Laško.

Osnova za knjigo so klubski podatki, ki jih je avtor oplemenitil še s podatki iz drugih virov. Nenavadno je, da v finančno sestavljanko za knjigo nista prispevala klub in njegov glavni pokrovitelj.

"Knjigo sem najprej ponudil klubu, dobil sem odgovor, da ni sredstev. Nato smo se pogovarjali za promocijo knjige na klubskih internetnih straneh, pozneje sem bil prisiljen narediti svoje, ki niso imele nobenega uspeha, saj jih ljudje niso poznali. Za zdaj še ne vem, kako bomo knjigo spravili v promet. Upam, da prek klubske trgovine," se nadeja Šušterič, ki je potrkal tudi na vrata Pivovarne Laško. Ta je sprva pokazala zanimanje za podporo, a na koncu ni pristala med pokrovitelji, ki so podprli projekt ob veliki pomoči športne zveze Celje in fundacije za šport.

Ne spreglejte