Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
19.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 19.55

8 let

Celjske napake se niso poznale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Celjski rokometaši so na drugi tekmi letošnje lige prvakov proti Valurju iz Reykjavika vknjižili visoko zmago, navkljub obilici napak in spodrsljajev.

Celjski rokometni hram je po lanski osmini finala z nemškim Flensburgom znova oživela v evropskem duhu. Ekipa Celja PL je srečanje z ne preveč renomiranim tekmecem z Islandije začela odločno. Obramba 6-0 je prinesla takojšen uspeh, saj moštvo z otoka gejzirov ni imelo recepta proti odločnim Gajiču-Muhovcu-Terziću-Kozlini-Kokšarovu-Špilerju ter Aljoši Rezarju v vratih.

Štirje napadi, štirje zadetki v prvih petih minutah. Trener "pivovarjev" Kasim Kamenica je v napadu namesto Terzića in Muhovca pošiljal Stojanovića ter Sulića. Pod dirigentsko palico Davida Špilerja so napadi tekli kot namazani. Nizka islandska obramba 6-0 ni imela pravega recepta proti strelom visokega Aleksandra Stojanovića ter močnega Renata Sulića. Tako so gostitelji prvič na tekmi za štiri zadetke vodili v 8. minuti (7:3). Tolikšno prednost so si priigrali še petkrat v prvih 30. minutah.

A zgodilo se je, kar se nekdanjim evropskim prvakom ne bi smelo. Še dobro da je šlo za tekmo z nasprotnikom, ki ni najvišjega evropskega kova. Velika kriza od 8. do 14. minute, ko zaradi tehničnih napak, nekaj zgrešenih strelov Špilerja in Kozline, niso zabeležili zadetka. Do 20. minute so dosegli le še enega, gostje pod vodstvom Oskarja Bjarnija Oskarssona so se tako približali le na zadetek zaostanka (9:8). K sreči je bil v nadaljevanju vratih soliden Rezar, pa tudi islandski streli niso bili najbolj izdelani.

Furlanova premiera uspela

V 16. minuti je zamenjavo - očitno zaradi utrujenosti - zahteval Špiler, in evropsko celjsko premiero je v 18. minuti doživel Vasja Furlan. Pod njegovo taktirko je igra slovenskih državnih prvakov nekoliko zaživela. Odtlej je bil vsak napad zadetek v polno. Ob enem so Islandci začeli igrati bolj agresivno v obrambi, kar se je poznalo na izključitvah in sedemmetrovkah. V 28. minuti tekme v Zlatorogu je bilo znova vse na svojem mestu, saj so Celjani vodili z 17:12. Minuto kasneje se je v obrambi odločno boril Gajič, nasprotniku ukradel žogo, ter zadel v protinapadu za prvih pet celjskih zadetkov prednosti na tekmi. Polčas pa se je končal s +6.

Vnovičen strelski post

Ob vrnitvi na parket je celjski strateg v igro poslal Miho Gorenška (namesto Kokšarova) ter Gorazda Škofa. Slednji je že takoj ubranil sedemmetrovko Malmquistu Gunnarssonu (skupaj ubranil dve). S dvema hitrima akcijama ter zadetkoma Furlana in Gajiča pa so celjski grofje vodili že za 8 (21:13). Čeprav se Islandci niso predali in vseh 60 minut tekali po igrišču, se borili, so bili rokometaši Celja boljši, četudi ne s prvo postavo.

Po vodstvu z desetimi zadetki (39. minuta), do katerih so prišli tudi s pomočjo vratarja Škofa, so nekaj žog prepoceni zapravili ob neumnih strelih ali še bolj neumnih podajah. Islandski delni izid 4:0 je končal Škof, ki je branil kot za stavo. Prve priložnosti ni izkoristil Terzić, nato niti Kozlina, šele Gajič je končno premagal vratarja Olafurja Gislasona. Prav on je bil najboljši člen Valurja iz Reykavika. Končalo se je celjskih pet minut post brez zadetka. Priložnost v igri je dobil tudi mladi Jan Gregorc, ki se je v 51. minuti prvič vpisal v statistiko. Na semaforju je takrat pisalo 28:19. Slabo Stojanovićevo predstavo v drugem delu, je reševal Sulić s črte. Čeprav je v drugem delu celjski napad močno šepal, so slovenski prvaki po zaslugi Škofovih obramb vknjižili visoko zmago v drugem krogu evropske lige prvakov.

Ne spreglejte