Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
17. 4. 2016,
18.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Branko Tamše rokomet pokal Slovenije

Nedelja, 17. 4. 2016, 18.42

6 let, 6 mesecev

Celje ostaja pokalni vladar

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Nekoliko paradoksalno, a vseeno: celjski rokometaši so se bolj namučili v polfinalu slovenskega pokala kot v finalu. Za pokalno zvezdico številka 19 so premagali Koper z 38:25  (19:9).

Petič zapored in skupaj devetnajstič so rokometaši Celja Pivovarne Laško osvojili pokalni naslov. V Ribnici, ki je z odliko pripravila zaključni turnir, so v finalu premagali Koper 2013 z 38:25 (19:9). Koprčani nimajo razlogov za razočaranje. Pravzaprav so še presegli lanski dosežek, ko so bili tretji, čeprav je bil klub ustanovljen šele pred tremi leti.

Blaž Janc je za Celje dosegel deset golov, Jan Gorela za Koper pet. Urban Lesjak je imel v celjskih vratih 14 obramb, Jure Vran v koprskih osem.

Tretje mesto je osvojila Ribnica, ki je premagala Trimo, v polfinalu pa pred Celjani klonila le za gol.

Trikrat naj

Najboljši igralec turnirja je postal Miha Zarabec, strelec Blaž Janc (oba Celje) in vratar Jošt Perovšek (Ribnica)

Pivovarji so imeli v vratih odličnega Urbana Lesjaka, pred njim pa trdno obrambo. | Foto: Pivovarji so imeli v vratih odličnega Urbana Lesjaka, pred njim pa trdno obrambo.

Odločeno že do odmora

To je bil dvoboj vodilne in tretje zasedbe prvenstva, ki pa je bila še lani članica 1.B-lige. Oba ekipi gojita hitro igro, a bolje so jo unovčili Celjani, s katerimi so Koprčani lahko tekli ob boku nekje do 15. minute.

Visoko in odločilno prednost si je Celje priigralo po že večkrat videnem scenariju: odlična obramba, vratar - Urban Lesjak je imel že do odmora osem obramb - Blaž Janc je dal šest golov - in protinapad.

Primorci so si privoščili skoraj desetminutni strelski post, prihodnji udeleženci lige Seha pa so se lepo zahvalili in letvico prednosti dvignili vse do desetih golov že pred polčasom.

Lani tretji, letos drugi v pokalu. Koper 2013. | Foto: Lani tretji, letos drugi v pokalu. Koper 2013.

Parada mladeničev

Po odmoru so Primorci nekoliko omilili zaostanek, a je ta kmalu spet švignil na prejšnjo razliko in se celo povečal na 13 golov. Oba trenerja sta na igrišče poslala tudi rezerviste, predvsem golobrade mladeniče. Pri Celju je debitiral Matevž Kunst, v koprskih vrstah pa je svoje minute dobro izkoristil Marko Matijaševič.

Predstavila se je tudi parada mladinskih reprezentantov. V obeh ekipah skupaj igra sedem rokometašev, ki so lani postali svetovni podprvaki med kadeti.
 

Celje Pivovarna Laško : Koper 2013 38:25 (19:9)

Športna dvorana, gledalcev 650, sodnika: Backovič, Nahtigal (oba Ljubljana).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (14 obramb), Gajić; Blagotinšek 2, Malus 3, Babarskas 2, Janc 10, Razgor 1, Marguč 3, Kunst 1 (1), Poteko 1, Zarabec 2, Kodrin 5, Fižuleto 2, Dobelšek, Mlakar 7, Žvižej 2 (2).

Koper 2013: Ponikvar, Vran (8 obramb); Dolenc, Grzentić 2, Vlah 3, Krečič 1, Matijašević 2 (1), Gašperšič 1, Kocjančič, Moljk, Gorela 5, Rapotec 1, Smolnik 3 (2), Sokolič 3, Marić 1, Bratkovič 3.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (5), Koper 2013 3 (4).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12, Koper 2013 16 minut.
Rdeči karton: Blagotinšek (52. - 3 x 2).

 

Ne spreglejte