Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
29. 3. 2015,
19.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rokomet

Nedelja, 29. 3. 2015, 19.20

8 let

Celje dočakalo pokalno polnoletnost

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Celjski rokometaši so na 24. izvedbi pokalnega tekmovanja osvojili še svojo 18. lovoriko, potem ko so v koprskem finalu premagali Gorenje s 34:29.

Celjski rokometaši so postali pokalno polnoletni. V finalu zaključnega turnirja v Kopru so premagali Gorenje s 34:29 (17:17). Velenjčani na tekmi niso vodili niti enkrat, dvakrat pa je bil izid izenačen. Gorenje tako še naprej čaka na drugi pokalni naslov. Svojega edinega je osvojilo leta 2003.

Pomemben dejavnik pri zmagi je bila celjska obramba 5-1 z Luko Žvižejem, ki je omejil delovanje Staša Skubeta. Pri Velenjčanih sta manjkala krožna napadalca Kristian Bećiri in Matic Vrečar, težave z boleznijo imata Skube in Niko Medved, dodatno pa se je poškodoval še Klemen Ferlin.

Celjani so zaradi velenjskih poškodb in bolezni nosili vlogo favorita. To so s prevlado upravičili takoj na začetku tekme. Igrali so z več energije in izrabljali tehnične napake Velenjčanov. Po zadetku Luke Žvižeja je celjska prednost v 14. minuti znašala štiri gole.

A Gorenje je kmalu vrnilo udarec z bolj zavzeto igro. Recept je bila med drugim igra v širino. Niko Medved in Janez Gams sta prispevala vsak po dva gola. Oboleli Staš Skube, ki so ga pivovarji omejili z obrambo 5-1 v podobi Luke Žvižeja in je večino prvega dela izgubljal interni dvoboj markantnih organizatorjev igre z Miho Zarabcem, pa je realiziral sedemmetrovke. S tretjo zadeto je ob koncu prvega polčasa poravnal izid na 17, kar je bilo šele drugo izenačenje na tekmi.

Celjske težave so se skrivale v drugi izključitvi Vida Poteka, dobil jo je še pred odmorom.

Brez preobrata

Napetost je bila v zraku in na parketu. Ostrine ni manjkalo. V 11 minutah drugega polčasa je Gorenje zadelo le dvakrat, medtem pa so Celjani spet pobegnili na štiri gole prednosti. Za 23:19 je s cepelinom zadel Ivan Slišković. Pivovarji pa se pri tem niso ustavili. Dvanajst minut pred koncem je Blaž Blagotinšek zadel za plus šest, Vajdl pa je zahteval minuto odmora.

Razmerje na igrišču se ni bistveno spremenilo. Velenjski napad je bil sicer bolj natančen kot v prvem polčasu, a so dosegli bistveno manj golov. Nekajkrat je osam ponagajal tudi okvir vrat. Njihov najvišji zaostanek se je povzpel na sedem golov in bodo tako še podaljšali svojo čakalno dobo na drugi pokalni naslov.

Ne spreglejte