Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
29. 11. 2014,
11.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vardar liga prvakov liga prvakov rokomet

Sobota, 29. 11. 2014, 11.56

8 let

Celjani v Makedoniji ne bodo spali

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometaše Celja ob 19. uri čaka gostovanje pri skopskem pri Vardarju, ki je v Zlatorogu tesno slavil. "Vardar je doma še za nekaj odstotkov boljši kot na gostovanjih," opozarja Branko Tamše.

Za slovenskimi prvaki je odličen teden. Najprej so sredi tedna slavili na slovenskem derbiju proti Gorenju, ob koncu tedna pa so v dvorani Zlatorog na kolena spravili še nemški Rhein-Neckar Löwen. Tempo še naprej ostaja ubijalski. Ta teden so še 22. zapored slavili v domačem prvenstvu, boljši so bili od Sevnice, zdaj pa je pred njimi težko gostovanje v Makedoniji pri Vardarju. S skopskimi rokometaši so se udarili že v Celju, ko so gostje na krilih odličnega Arpada Šterbika slavili z zadetkom prednosti.

"Vardar je doma še močnejša ekipa. V novi dvorani imajo resnično bučno podporo, tokrat pa jim bo konkurenco delala tudi naša navijaška skupina, saj Florijani tja potujejo v velikem številu. Tudi ti bodo moji ekipi dali nekaj dodatne energije, vsekakor pa v Skopje potujemo z nekimi pozitivnimi občutki, potem ko je za nami uspešen teden. Zavedamo pa se kakovosti Vardarja, proti kateremu bomo poskušali odigrati podobno kot proti Nemcem in njim doma. Na tekmi z njimi nismo bili najuspešnejši v realizaciji, kar bomo morali tokrat popraviti. Če bomo vse naredili tako, kot si želimo, potem lahko razmišljamo tudi o kakšni točki, vsekakor pa lahko zagotovimo, da bomo na igrišču pokazali maksimum," je pred tekmo bojno razpoložen trener Celjanov Branko Tamše.

Ob 19. uri bo treba pozabiti uspešen teden, ki je za Tamšetovimi varovanci. "Prihaja nova tekma, ki nima zveze s prejšnjimi. Lahko pa iz teh prejšnjih potegnemo znanje, kaj moramo tokrat storiti drugače, da bi bil rezultat pozitiven. Nadgraditi moramo svoje znanje in ga povezati v celoto. Če nam to v vseh elementih rokometne igre uspe, potem se lahko zgodi marsikaj," dodaja vodja stroke pri Celjanih, ki tudi tokrat ne bo mogel računati na krožnega napadalca Pešića, nekoliko načet pa bo nastopil Blaž Blagotinšek, pri Makedoncih pa ne bo Blaženka Lackovića.

Vardar favorit, Celjani nimajo česa izgubiti

Rokometaši Vardarja imajo po šestih krogih sedem točk, tri več od Celjanov, in zasedajo drugo mesto v skupini C. Tako kot Tamše tudi najizkušenejši Celjan Luka Žvižej opozarja, da je treba pozabiti na pretekle dvoboje.

"Tudi na to tekmo gremo na zmago, pa čeprav smo na prvi tekmi doma izgubili z minimalno razliko. Vemo, kam potujemo, zavedamo se moči nasprotnika, nekaj pa imajo tudi slabosti. Pozabiti moramo pretekle tekme, saj je ritem tekem takšen, da na preteklih zmagah ne moremo spati. Vardar je favorit tega dvoboja, vendar mi na drugi strani ne moremo izgubiti ničesar. Ekipa bo vsekakor dala vse od sebe, obljubimo lahko boj, videli pa bomo, kaj bo to prineslo ob koncu," pred obračunom proti nekdanjemu slovenskemu reprezentantu Matjažu Brumnu razmišlja celjski kapetan.

Ne spreglejte