Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 9. 2011,
15.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zagreb

Sobota, 3. 9. 2011, 15.49

7 let, 12 mesecev

Celjani ugnali Zagrebčane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na prijateljski tekmi v Radečah presenetljivo visoko premagali hrvaškega prvaka Zagreb. Prvi polčas je bil še izenačen, v drugem pa so Celjani stopili na plin.

Srečanje med ekipama, ki sta bili nekdaj v Evropi velika rivala, se v zadnjem času nista prav veliko srečevali. Tokrat sta se pomerili v okviru občinskega praznika v Radečah. Celjani so na tekmi nastopili brez poškodovanih Gregorja Potočnika in Žige Mlakarja, pri gostih pa je tekmo s tribune prav tako zaradi poškodbe spremljal slovenski reprezentant David Špiler.

Začetek srečanje je bil še zelo izenačen, saj si v prvem polčasu nobena ekipa ni priigrala več kot dva zadetka prednosti. Celjanom je uspelo prvič povesti po šestnajstih minutah igre, ko je zadel Marguč, Žvižej pa je nato zgrešil s sedmih metrov za razliko dveh zadetkov. Identična razlika je bila tudi nekaj minut pred koncem polčasa, kar ni bilo všeč zagrebškemu trenerju Ivici Obrvanu. Vzel je minuto odmora in očitno so njegovi napotki zalegli, saj so njegovi varovanci do konca prvega dela uspeli izenačiti (13:13), potem ko Celjani niso dosegli nobenega zadetka več.

Drugi del so z zadetkom Metličića otvorili Celjani, a nato so v vodstvo prešli, ki pa je bilo bolj kratkotrajno, saj je 'pivovarjem' uspel delni izid 3:0 in ponovno vodstvo za +2 (17:15). Evroligaški Zagreb je imel nove priložnosti, da se približa ali celo izenači, a jih ni izkoristil in tako je v 42. minuti Toskič povišal celo na štiri zadetke prednosti (20:16) in Obrvan je bil znova prisiljen vzeti minuto odmora.

Ta mu tokrat ni pomagala, saj so Celjani prišli do prednosti petih zadetkov, ki je niso izpuščali iz rok. Ob zaključku srečanja je lažjo poškodbo v vratih staknil Perić, zatem pa še Zelenović, ki si je poškodoval brado.

Padel je torej veliki Zagreb, kar napoveduje izjemen začetek državnega prvenstva, saj je Celje očitno odlično pripravljeno.

Ne spreglejte