Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
17.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 17.12

8 let

Celjani izpolnili prvo nalogo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v petem krogu evropske lige prvakov na domačem igrišču premagali madžarski Veszprem z 28:23.

Celjska ekipa se bo v zadnjem krogu pomerila z nemškim Gummersbachom, tekma pa se bo v dvorani Zlatorog v soboto, 24. novembra, pričela ob 17.15.

Imenitno vzdušje v Zlatorogu je že 15 minut pred prvim sodnikovim žvižgom dalo vedeti, da so Celju obeta še en rokometni spektakel. Šlo je za odločilno tekmo za drugo mesto v skupini F, za Celjane pa je bila po nedeljskem spodrsljaju na Islandiji naravnost odločilnega pomena.

Celjski navijači so znova pričarali nepozabno vzdušje.

Rokometaši iz mesta ob Savinji so z današnjo zmago nad madžarskimi podprvaki izpolnili prvo nalogo, za osvojitev končnega drugega mesta v skupini - ob pričakovani zmagi Veszprema v deželi gejzirjev - pa potrebujejo vsaj točko na zadnji tekmi proti Gummersbachu.

Novi strateg Slavko Ivezič, ki je v začetku tedna zamenjal Kasima Kamenico, je v igro od prve minute poslal udarno sedmerko. Po izenačenem začetku so Celjani na krilih navijačev v 10. minuti prvič povedli za dva gola (6:4), v 15. minuti pa je bili po nekaj hitrih protinapadih pivovarjev že +4. A sledil je padec, Madžari so le v nekaj minutah naredili delen izid 3:0 in domači trener je bil že v 17. minuti prisiljen vzeti minuto odmora, da je ustavil madžarski nalet. A neuspešno, saj je bilo v začetku 20. minute na semaforju 10:10. Pivovarji so večino golov dosegli iz protinapadov, precej težav pa so imeli na postavljeno obrambo. Vseeno so na odmor odšli z golom prednosti, kar je obetalo negotovo nadaljevanje.

Perić zaklenil vrata

V drugem polčasu je v celjska vrata stopil Aljoša Rezar in si že v prvih petih minutah nabral pet obramb. A kaj ko njegovi soigralci niso znali tega izkoristiti, saj so zapravili kar nekaj 100-odstotnih priložnosti. Pri gostih se je v drugem polčasu razbranil Dejan Perić in gostje so v 45. minuti prvič na tekmi povedli za dva gola (20:18). Ivezič je takoj reagiral in vzel minuto odmora, navijači v dvorani pa so začutili, da Celjani nujno potrebujejo pomoč in začelo se je huronsko navijanje 5500 gledalcev. Z dvema "bombama" Miladina Kozline in golom Kokšarova so Celjani v pravem peklu, ki so ga ustvarili navijači (vzdušje je spominjalo na otvoritveno tekmo pred štirimi leti proti Ademarju iz Leona) naredili delen izid 6:0 in v 52. minuti povedli s 24:20. V začetku 55. minute so imeli na igrišču le štiri igralce, saj sta danska sodnika izključila Kosa in Terzića. A gostje k sreči tega niso znali izkoristiti. V 59. minuti je bilo na semaforju +6 za Celjane (28:22) in pomembna zmaga je ostala doma.

Ne spreglejte