Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
3. 10. 2012,
21.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 3. 10. 2012, 21.06

8 let

Cehte rešil že dobljeni derbi

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav je Gorenje vodilo že za šest golov sredi drugega polčasa, so se Celjani na derbiju vrnili do izenačenja. Njihove sanje pa je pokopal Klemen Cehte, ki je zadel za zmago 25:24.

Pred okrog 1500 gledalci so srečanje rahlo bolje začeli Celjani, ekipi pa vsaj v uvodu nista bili ravno darežljivi z goli. Gorenje je za prvega porabilo dobrih šest minut. V 10. minuti je bilo 3:1 za Celje, Velenjčani pa so imeli dotlej že dve izključitvi. Po slabi četrtini tekme je Jure Dolenec popeljal ose do prvega vodstva (5:4), čeprav je v celjskih vratih blestel Matevž Skok, ki je do konca prvega dela nanizal devet zaustavljenih žog. Gorenje je delovalo nevarneje in si, tudi ob več celjskih izgubljenih žogah, v 19. minuti prvič priborilo dva gola prednosti.

Navdahnjeni Marguč

Pivovarji, pri katerih je trener Vladan Matić preizkusil vse naveze levega in srednjega zunanjega, so raztegovali igro na desno stran, kjer je blestel Gašper Marguč. Ob prvih petih strelih je bil kandidat za člansko reprezentanco nezgrešljiv, v nadaljevanju pa je med drugim zapravil protinapad. Prvemu polčasu sta pečat torej vtisnili predvsem obrambi. Ivan Gajić pa ob uspešnem posredovanju v protinapadu Nemanje Zelenovića preprečil celjsko vodstvo, zato pa so na glavni odmor z zadetkom naskoka odšli gostje. Sicer pa sta bila dva gola najvišja prednost enih in drugih v prvih 30 minutah.

Ose pikale v obrambi

Velenjska postavitev 5-1 je na začetku drugega polčasa zajezila celjski napad. Ivan Gajić je zaustavil dva čista strela s črte Marguču in še sedemmetrovko Sebastianu Skubetu.

Na celjsko srečo pa ulinek Skoka ni jenjal, tudi tu pa gre iskati razlog, zakaj Velenjčani niso mogli višje od +3. A zgolj do 41. minute, ko je celjsko izgubljeno žogo s svojim četrtim golom za 19:15 kaznoval Bezjak. Z velenjskega dela tribun je zadonelo še, še, Matić pa je vzel minuto domora. Pravega učinka ni imela, pivovarji si še vedno nisu znali utirati poti do gostujočega gola in po treh četrtinah srečanja imeli šest zadetkov zaostanka (15:21). Težko je snovati zasuk v takšnem položaju ob nakazanem letošnjem razmerju moči. Kanonado iz prvega polčasa je nadaljeval Klemen Cehte na eni im Marguč na drugi strani.

Skorajšnji zasuk celjske mladosti

Dobljena tekma? Nak. Celjska zavzetost v obrambi ni izgorela. V vratih je Skoka zamenjal Urban Lesjak, s svojim drugim golom pa je v 55. minuti Nikola Ranevski znižal na zgolj 22:24. Zlatorog je bil na nogah! To še ni bilo vse. Razgor je dobre tri minute pred koncem zabil sedemmetrovko za 23:24, Gorenje pa je zapravilo napad. Alem Toskić je priigral sedemmetrovko, minuto in pol pred koncem jo je v gol spet pretvoril Razgor.

Kot ponovitev dogajanja izpred nekaj minut so Velenjčani tudi tudi tokrat zapravili napad. Mate Lekai pa je streljal mimo Gajićevih vrat. Za zadnji napad je Gorenju ostalo 13 sekund. Žogo je zgrabil Cehte in s svojim sedmim golom odločil na vso moč razburljivi derbi.

Ne spreglejte