Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 7. 2013,
12.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Slavko Ivezič svetovno prvenstvo

Ponedeljek, 22. 7. 2013, 12.36

7 let, 12 mesecev

Brazilci Slovence presekali v osmini finala MSP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Sarajevu je slovenska mladinska rokometna reprezentanca po petih zmagah v skupinskem delu obtičala v osmini finala, kjer jo je s petimi goli razlike premagala Brazilija.

Po petih zaporednih zmagah v skupini C v Sarajevu (Madžarska, Argentina, Bosna in Hercegovina, Južna Koreja, Kongo) je moška mladinska reprezentanca Slovenije na letošnjem svetovnem prvenstvu doživela prvi poraz in ostala brez četrtfinala. V osmini finala jo je v sarajevski dvorani Skenderija premagala Brazilija s 25:20 (12:9), ki se je uvrstila v četrtfinale, Slovenci pa bodo tekmovanje nadaljevali v boju za uvrstitev od 9. do 16. mesta. Slovenski mladinci, ki so na zadnji pripravljalni tekmi pred SP nadigrali Brazilce v Slovenj Gradcu (28:24), so na tekmi v Sarajevu hitro zaostajali z 0:2 in 1:3, v deveti minuti pa že z 2:5. Nato se je ekipa selektorja Slavka Iveziča približala na 4:5, toda Brazilci so zatem najprej povedli s 7:4, kasneje pa po treh zaporednih zadetkih že z 10:5 v 19. minuti.

Do konca prvega polčasa je Slovencem uspelo nekoliko zmanjšati visok zaostanek (9:12), začetek drugega pa je minil povsem v njihovem znamenju. Gašper Hrastnik se je trikrat zapored vpisal med strelce (s skupno osmimi goli je bil tudi najboljši strelec tekme) in po dobrih dveh minutah in pol igre je Slovenija prvič izenačila (12:12). Toda Brazilci so odgovorili z novim delnim izidom 3:0 za vodstvo s 15:12 v 38. minuti, štiri minute pozneje pa so se Slovenci še zadnjič približali na minus dva (14:16). Predvsem po zaslugi odličnega vratarja Roneyja Franzinija, ki je zbral kar 18 obramb, so Brazilci ves čas držali prednost od treh do petih zadetkov.

V 49. minuti so imeli Brazilci, ki so v skupini D v Zenici osvojili šele četrto mesto (dve zmagi in trije porazi na petih tekmah), znova pet golov razlike - bilo je 20:15. Do konca tekme so se Slovenci trikrat približali na tri zadetke zaostanka (17:20, 18:21, 19:22), toda po zadnji takšni razliki je Leon Santos v končnici dvakrat zadel v polno za 24:19 v predzadnji minuti in potrdil napredovanje Brazilije v četrtfinale SP, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Ne spreglejte