Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
12. 10. 2017,
14.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Branko Tamše Celje Pivovarna Laško Borut Mačkovšek

Četrtek, 12. 10. 2017, 14.48

6 let, 6 mesecev

Kadrovska novost iz Celja

Borut Mačkovšek v Celju do leta 2020

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Celje Kielce | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

V celjskem rokometnem klubu gradijo ekipo za prihodnost. Tudi okrog visokega reprezentanta Boruta Mačkovška, ki bo v klubu ostal še dodatni dve sezoni. "On je za nas 'velika riba,'" je zadovoljen trener Branko Tamše.

"V Celju se počutim najbolje, tako jaz kot moja družina. Tu imamo prijatelje, pogoji dela pa so vrhunski. Kot naslednji razlog za podaljšanje je zasedba, res smo odlična ekipa, fantastično se razumemo, dobro delujemo na igrišču, imamo odličnega trenerja, pri katerem imam zaupanje in to je prav tako zelo pomemben faktor pri tej odločitvi. Z vsemi v klubu se veselim sodelovanja tudi v prihodnje, tu v Celju sem se vedno počutil zaželenega, ljudje imajo radi mene, jaz njih, zato sem še toliko bolj vesel, da ostajam," je ob podpisu nove dveletne pogodbe s Celjani dejal Borut Mačkovšek.

Star je 25 let, igral pa je že v Nemčiji, Franciji, Belorusiji in Katarju. | Foto: Vid Ponikvar Star je 25 let, igral pa je že v Nemčiji, Franciji, Belorusiji in Katarju. Foto: Vid Ponikvar

Bil je ptica selivka

203 centimetre visoki levi zunanji igralec iz Izole je pivovar že v svojem tretjem obdobju. V knežje mesto je prišel še kot kadet, za člane je igral med letoma 2011 in 2013. Nato je nastopal za Hannover in propadli Minsk, vmes je poleti še dvakrat smuknil v Katar. Ob zaključku sezone 2013/14 se je spet podal v Zlatorog, nato pa podpisal za Montpellier, kjer je ostal poldrugo leto.

Po nekaj mesecih v Eisenachu je pred lansko sezono spet podpisal za Celje. Zaradi številnih selitev se ga je prijel vzdevek potepuški Maček, ki pa očitno, počasi, izgublja svoj pomen. Zdi se, da je večkrat vihravi, a vselej do konca iskreni Mačkovšek, eden glavnih junakov tekme za bron na letošnjem svetovnem prvenstvu, dozorel igralsko in osebnostno.

Za Celje je Borut Mačkovšek zbral 168 nastopov in dosegel 548 zadetkov. Kot član slovenske reprezentance je do sedaj nastopil 77-krat in dosegel 161 zadetkov.

V soboto (19.00) se bo s pivovarji v Zlatorogu pomeril z beloruskim prvakom Meškovom.

"Velika riba"

"Vesel sem, da Borut ostaja del celjske družine in da bodo po poletnih podpisih s Tilnom Kodrinom, Galom Margučem in Davidom Razgorjem temu sledili tudi drugi igralci, ki se jim pogodbe iztekajo, kot sta denimo Urban Lesjak in Žiga Mlakar. Mačkovšek je za nas gotovo 'velika riba', njegov obstoj v klubu pa zelo pomemben. Upam, da ga bodo v naslednjem obdobju zaobšle poškodbe, da bo tudi v napadu lahko pokazal vse kar zna. V obrambi je po mojem mnenju v tem obdobju napredoval do te mere, da je eden izmed glavnih igralcev, ne le Celja, temveč tudi reprezentance. S pristopom do dela, ki ga kaže, sem prepričan, da bo izkoristil ves svoj potencial tudi v napadu, kjer vsi vemo, da je ta zelo velik, star je šele 25 let in pred njim je še zelo svetla kariera," je ostanka enega svojih najpomembnejših igralcev v obrambi dejal trener Branko Tamše.

Na tekmi za tretje mesto na svetovnem prvenstvu je zabil odločilni gol. | Foto: Vid Ponikvar Na tekmi za tretje mesto na svetovnem prvenstvu je zabil odločilni gol. Foto: Vid Ponikvar

Ekipo želijo imeti sestavljeno pred božičem

"Sposobnosti Boruta Mačkovška niso bile nikdar sporne, pri nas pa mu je uspelo povsem dozoreti, tako igralsko, kot osebnostno. V Celju se očitno odlično počuti, tu kaže konstantnost in res sem vesel, da smo se uspeli dogovoriti. Veliko pomeni tudi podatek, da je bil v najožjem izboru za kapetana ekipe. To pomeni, da postaja vzor tudi mlajšim igralcem, odnos do dela in igre ima vrhunski, verjamem pa, da bo s tem podpisom zadovoljen tudi selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović. Borut je po podpisih z začetka sezone sedaj prvi, s katerim smo podaljšali sodelovanje, nekako do sredine decembra pa želimo imeti v grobem sestaviti ekipo za naslednjo sezono. Podpis pogodbe z njim je dokaz, da nam ni potrebno za vsako ceno puščati igralce v tujino, lahko pa v tem prihodnjem obdobju pričakujete še več tako pozitivnih novic," je ob podpisu dejal predsednik celjskega kluba Bojan Cizej.

Ne spreglejte