Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
4. 11. 2013,
11.33

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Boris Denič slovenska rokometna reprezentanca Ukrajina kvalifikacije

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 11. 2013, 11.33

8 let, 3 mesece

Boris Denič: Ne lovci, postali smo plen

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Po porazu z Ukrajino in kriznem sestanku z igralci Boris Denič ostaja selektor slovenske rokometne reprezentance, a vztraja pri tem, da se bo moralo nekaj v delovanju ekipe korenito zasukati.

Bridek je bil poraz nemočne slovenske rokometne reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo proti Ukrajini, po Belorusiji še eni vzhodnoevropski izbrani vrsti, ki je vzela mero uradno četrti ekipi na svetu. Po januarju je Sloveniji na šestih uradnih tekmah, če odštejemo sredozemske igre, kjer je nastopila močno pomlajena zasedba, uspelo zmagati zgolj dvakrat, žrtvi sta bili Romunija in Švica. Odsotnost nekaterih igralcev na zadnji akciji ne sme biti izgovor. Reprezentanca, ki želi biti v svetovnem vrhu, mora najti dovolj notranjih rezerv.

Belorusija ni bila dramilo

Mnogo bolj kot poraz selektorja Borisa Deniča peče način, kako je Slovenija podpisala kapitulacijo v Zaporožju. "Dvaintrideset dobljenih golov je gotovo preveč, ampak mi smo tekmo izgubili v napadu. Ogromno, kar od 15 do 20, je bilo stoodstotnih priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Reprezentanca na tej tekmi ni delovala v nobenem segmentu rokometne igre," je za Sportal v jutru, ki je sledilo neprespani noči, iz Ukrajine sporočil slovenski selektor in prešel na bistveno težavo: "Moti me način poraza, nismo želeli zmagati. Vodili nismo niti ene sekunde. Govorili smo si 'saj bo, saj bo'. Na tej ravni se to ne sme dogajati, ne glede na to, kako se reprezentanca imenuje. Enako bi se nam zgodilo proti Luksemburgu. Premagal bi nas. Ne lovci, postali smo plen. Gotovo reprezentanca od svetovnega prvenstva naprej ni več lačna. Šport je lakota. Če nisi lačen, ampak zadovoljen, se preprosto usedeš. V tem trenutku v glavah reprezentanca ne deluje, kot je delovala, kar sem opazil že na tekmi proti Švici. Za to smo bili kaznovani že na naslednji tekmi. Zelo mi je žal, da nas poraz proti Belorusiji ni predramil. V športu ne moreš lagati in varati, takoj ti pokaže tvojo krvno sliko."

"Mislil sem, da je reprezentanca veliko bolj zrela"

Po tekmi je selektor ukrepal in sklical sestanek z igralci. Vsebina ostaja skrivnost. "Imeli smo sestanek, se pogovorili. Tako ne bomo mogli več delovati. Nekatere stvari so se že začele, ampak vedno moramo nekaj začenjati po porazih, potem ko napravimo nekaj, kar ni v redu. To ni to. Osebno sem mislil, da je reprezentanca veliko bolj zrela. Takšne reprezentance ne želim voditi," je znova zatrdil Denič, ki pa po omenjenem pogovoru ostaja na slovenski klopi. Za zdaj ...

Ne spreglejte