Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 6. 2013,
22.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Žvižej slovenska rokometna reprezentanca poraz

Torek, 18. 6. 2013, 22.24

8 let

Blizu, a ne dovolj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav je pred njim še svetla prihodnost, je 25-letni Miha Žvižej z neuvrstitvijo na evropsko prvenstvo precej razočaran. "Žal še nismo tako dominantni, da bi se redno uvrščali na prvenstva," pravi.

Slovenski rokometni reprezentanci kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnjega januarja na Danskem ne bodo ostale v lepem spominu. Po dveh zmagah, treh porazih in enim remijem bodo dogajanje v Hamletovi deželi spremljali prek televizijskih sprejemnikov. Žal. "Mislim, da si igralci nimamo kaj za očitat. Od sebe smo dali vse, naredili kar smo lahko. Res bi lahko bili taktično boljši, a to pomeni samo še več uigravanja. Poraz je dokaz, da se vse reprezentance v Evropi izboljšujejo. V nedeljo nas ni premagal Sergej Rutenka, ampak Belorusija. Enostavno so naredili preobrat, mi pa smo jih celo tekmo lovili. Niso se dali in odigrali zelo zbrano. Ko razmišljam za nazaj sem presenečen, da so zdržali celo tekmo na tako visoki ravni. Izkušeno so jo pripeljali do konca in zasluženo zmagali," nam je razložil Miha Žvižej.

Mlajšega brata Žvižej Belorusi niso presenetili. "Pričakoval sem takšno igro, drugače se je z nami težko kosati. Vedeli so, da če nas bodo varčevali, bomo imeli le še več energije, da jim naletavamo v hrbet. Enostavno so pritiskali, ampak mislim, da fizika ni bila glavni razlog za preobrat," razmišlja Žvižej. "Tudi med polčasom v garderobi ni bilo vedro kot bi lahko bilo."

"Poraz ima velik pomen"

Med tekmo je tako pri slovenski klopi kot pri gledalcih v Stožicah veliko neodobravanja doživel sodniški kriterij. "Igralci o tem nimamo pravice razmišljati, o sodniškem kriteriju nimamo pravice javno govoriti. Konec koncev smo zmago zapravili sami. Je pa res, da v tisti vročici lahko znoriš, ampak je brez pomena, da bi to komentiral. Kdor si želi si naj tekmo še enkrat pogled in presodi sam. Naj si vsak ustvari svoje mnenje. Tudi mi imamo svojega."

Že Primož Prošt je dejal, da je po tekmi lahko biti pameten. A spremeniti se ne da ničesar. Slovenije na bo na Danskem. Scenarij, ki se je še pred dnevi, tudi zaradi samozavesti slovenskega tabora, zdel popolnoma neuresničljiv. Kakšna bo prihodnost? "Leta bežijo. Poraz pomeni zelo veliko. Vsakdo si želi na prvenstvo. Za nas bi bila to velika priložnost za nova dokazovanja. Kvalifikacije niso bile lahke, na žalost smo dve tekmi izgubili z golom razlike in eno z dvema. Smo blizu, a ne dovolj blizu. Nismo še dominantni v našem prostoru, da bi se redno uvrščali na prvenstva. Ko bomo tam, bo prišla stabilnost. Zdaj je še ni. Teh dveh let do novega evropskega prvenstva nam ne bo nihče vrnil. Res smo si zelo želeli," pravi Žvižej in še enkrat poudarja, da si igralci nimajo kaj očitat. "Pričakovali smo zmago, ne bom rekel, da je nismo. Na žalost se nam je vse skupaj obrnilo. Bo pa treba narediti plan za naprej. Drugega kot uvrstitev na naslednjo veliko tekmovanje nam ne preostane."

Ne spreglejte