Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
16. 10. 2012,
11.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

BiH reprezentanca

Torek, 16. 10. 2012, 11.03

8 let

Bečirović: S ponosom bom igral za Bosno

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Boris Bečirović, 25-letni zunanji igralec francoskega Aixa, je za Sportal potrdil, da bo nastopal za Bosno in Hercegovino. Do nikogar ne goji nobenih zamer. Reprezentanci želi vse najboljše.

Sprva sta pokimala Rokometna zveza Slovenije in selektor Boris Denič, da zanimanje obstaja. Zdaj je odločitev potrdil še sam Boris Bečirović. Petindvajsteletnik iz Ribnice, ki je bil rojen v bosanskem Travniku, kasneje pa se s starši preselil v Slovenijo, bo odslej nastopal za Bosno in Hercegovino. "Odločitev, da bom igral za Bosno, sem že sporočil njeni zvezi. Ni nobenih ovir, ker nikoli nisem bil niti poklican v slovensko reprezentanco. Odločitev niti ni bila tako težka," je razložil levi zunanji francoskega Aixa, ki se odlično znajde tudi na položaju srednjega zunanjega, kamor ga je pred leti na Slovanu posadil zdajšnji selektor Boris Denič.

S selektorjem se nisva slišala, že odkar sva končala sodelovanje na Slovanu. Ni nikakršnega grenkega priokusa, vsak trener ima svojo filozofijo, postavlja igro, igralce. Če tvojega dela ne prepozna en trener, ga pa drugi. Selektorju, vsem trenerjem in slovenski reprezentanci želim vse najboljše. To so fantje, ki jih poznam, dobri fantje, dobra ekipa. Še enkrat - ni nikakršnih zamer niti grenkega priokusa," je še sporočil nekdanji član Ribnice in Slovana: "Po eni strani je pretehtalo to, da se predstavim na reprezentančni sceni, po drugi pa dejstvo, da sem rojen v Bosni in čutim nek naboj. Tudi moja starša sta iz Bosne, zato bom s ponosom igral zanjo."

Bečirović je za svoj klub na letošnjih petih tekmah zabil 22 golov, devet od tega minuli vikend Chamberyju. Zdaj ga čaka urejanje papirologije, kar bo v Sarajevu opravil naslednji mesec, ko bo gost bosanske reprezentance na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo s Srbijo, a še ne bo nastopil. "Za Bosno bom predvidoma zaigral decembra v Katarju na pripravljalnih tekmah, v kvalifikacijah pa aprila," je sklenil Bečirović, ki je v Provansi, kjer mu družbo dela še Slovenec Borut Ošlak, izjemno zadovoljen.

Ne spreglejte