Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
18. 2. 2015,
12.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ana Gros Metz slovenska rokometna reprezentanca liga prvakinj

Sreda, 18. 2. 2015, 12.48

7 let, 12 mesecev

Ana Gros tretja strelka lige prvakinj

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometna reprezentantka Ana Gros v dresu francoskega Metza močno opozarja nase.

"Dober občutek je bil. Proti nekdanjemu klubu je vselej nekaj živčnosti. Še posebej na gostovanju. Vesela sem zaradi svoje predstave. Na žalost pa smo izgubile. Ni veliko manjkalo, čeprav smo igrale proti zmagovalkam lige prvakinj," je iz Francije sporočila Ana Gros, slovenska legionarka, ki je ob porazu 27:30 svojemu nekdanjemu klubu Györu nasula kar 11 golov, z 58 zadetki pa je tretja strelka lige prvakinj.

Njen Metz ima trenutno štiri točke in je na petem mestu skupine 2 v glavnem delu. Čakajo ga še povratne tekme z Viborgom, Sävehofom in Györom.

"Začele nismo preveč obetavno, predvsem pri Viborgu se nam je zalomilo (poraz za zadetek, op. a.). Zmanjkalo nam je športne sreče, imele smo težave s poškodbami, to vse vpliva na našo igro. A ne bomo se predale, še so možnosti za četrtfinale," je prepričana Velenjčanka.

Triindvajsetletnica je v Franciji drugo sezono. Gre za četrto državo, v kateri je igrala in obenem osvojila državni naslov. Pred tem so se zvrstile Slovenija, Madžarska in Nemčija. V Metzu je zadovoljna, vse bolj napreduje tudi pri francoščini. Najpomembnejše pa je seveda igrišče.

"Nekaj let sem čakala na pravo priložnost. V Nemčiji ni bilo tako, tukaj sem dobila minutažo, trener mi zaupa. Lahko pokažem, kar znam, saj čutim zaupanje trenerja," pravi desna zunanja, ki spremlja tudi Krimove igre.

O Krimu in reprezentanci

"Veliko je novih igralk, težko je v kratkem času uigrati ekipo, ki je postavljena na novo. Dekleta se ne poznajo med sabo, poleg tega je ekipa relativno mlada. To je prvo leto po prelomu, če bodo gradili na tem, gredo lahko čez kakšni dve leti na višjo raven, morda ne na zaključni turnir, vsekakor pa bodo krimovke lahko bolj konkurenčne," meni Grosova, ki je imela tudi sama ljubljansko ponudbo, a se je odločila ostati v Franciji, saj se želi ustaliti in nekaj uspešnih sezon povezati v istem klubu.

Usoda pa je hotela, da se bo s Francozinjami kmalu spopadla tudi v reprezentančni majici. V dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo namreč.

"Nisem bila preveč vesela, ko sem pospremila žreb, čeprav sem imela občutek, da bo tako. Francija je velika ekipa, močna reprezentanca, vselej med šestimi ali sedmimi na svetu. Težko bo, a tudi Nina Jeriček, Maja Šon (igrata za francoski Nimes, op. a.) in jaz veliko vemo o francoskih dekletih in bomo pomagale pri pripravi. Res pa tudi Francozinje poznajo nas. Vsekakor bomo dale vse od sebe. Mislim, da smo v zadnjem času napredovale, dozorele in Francozinjam lahko konkuriramo, imele pa bomo tudi dovolj časa za pripravo," je optimistka Ana Gros.

Ne spreglejte