Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 8. 2016,
4.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Robert Renner Rio 2016 atletika

Nedelja, 14. 8. 2016, 4.48

6 let, 7 mesecev

Robert Renner po kvalifikacijah skoka s palico

Renner ostal brez finala: Zelo sem razočaran

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Robert Renner rio kvalifikacije | Foto Stanko Gruden, STA

Foto: Stanko Gruden, STA

Celjski atlet Robert Renner si je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru v kvalifikacijah skoka s palico delil skupno 22. mesto in se s 5,45 metra ni uvrstil v finale.

Dvaindvajsetletni Robert Renner iz celjskega Kladivarja je julija letos na evropskem prvenstva osvojil bronasto medaljo (5,50 m), svojo prvo člansko medaljo na velikih tekmah in po letu 2006 prvo za Slovenijo na EP.

Že leta 2011 se je izkazal z zlatima medaljama na mladinskem SP v Lillu in na olimpijskem festivalu evropske mladine v Turčiji, lani pa je v Talinu postal evropski prvak do 23 let.

Po uspehih v mladinski konkurenci je imel nekaj let krize, ko nikakor ni mogel priti iz povprečja, ta del kariere pa ga je še bolj utrdil in veliko priložnost, ki se mu je v slabih pogojih ponudila na EP v Amsterdamu, je zgrabil z obema rokama.

Po prvem olimpijskem nastopu in 22. mestu je Renner zelo razočaran. | Foto: Stanko Gruden, STA Po prvem olimpijskem nastopu in 22. mestu je Renner zelo razočaran. Foto: Stanko Gruden, STA

Na prvih olimpijskih igrah mu je spodletelo

Varovancu trenerja Milana Kranjca pa je na prvem nastopu na OI spodletelo; za nastop v finalu bi moral skočiti 5,60 metra v prvem poskusu. "Skoki so bili kar solidni, res pa je, da je 5,60 metra višina, ki sem jo letos že dostikrat preskočil. Zelo sem razočaran. Nekih tehničnih težav nisem čutil. Višina 5,60 metra za finale olimpijskih iger ni nekaj strašnega, velikokrat sem jo preskočil v prvem poskusu in to res zaboli. Imam pa medaljo z evropskega prvenstva, ki je nekako rešila to sezono," je po tekmi dejal mladi Celjan.

Za nastop v finalu bi moral skočiti 5,60 metra v prvem poskusu, a je Renner preskočil le letvico na 5,30 metra, 5,45 metra je zmogel v drugem skoku, na 5,60 metra pa je letvico trikrat podrl.

"Nekih tehničnih težav nisem čutil. Višina 5,60 metra za finale olimpijskih iger ni nekaj strašnega, velikokrat sem jo preskočil v prvem poskusu in to res zaboli." | Foto: Stanko Gruden, STA "Nekih tehničnih težav nisem čutil. Višina 5,60 metra za finale olimpijskih iger ni nekaj strašnega, velikokrat sem jo preskočil v prvem poskusu in to res zaboli." Foto: Stanko Gruden, STA

Težave s počenim žuljem na roki

Tekma je bila dolga, veliko je bilo čakanja. Začela se je s polurno zamudo zaradi težav na sosednjem skakališču, ob tem pa je slovenskemu tekmovalcu med tekmo vnovič počil žulj na roki. "S tem žuljem imam težave že dlje časa. Je neprijetno, ni pa tako hudo, da ne bi mogel skakati. Res pa je, da me zelo zaboli ob odrivu, a to ni razlog za današnji neuspeh," je še dejal novinec na olimpijskih igrah, ki ga septembra čakata še dva ulična mitinga, na katerih rad nastopa.

"Letos bi rad skočil še državni rekord. Vem, da ga imam v sebi, saj skačem veliko boljše kot lani, žal pa rekorda še nisem dosegel."

Letos si želi skočiti državni rekord.  | Foto: Stanko Gruden, STA Letos si želi skočiti državni rekord. Foto: Stanko Gruden, STA

Ne spreglejte