Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
8. 8. 2016,
13.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,58

3

Natisni članek

Rio 2016 Veselin Vujović Uroš Zorman Blaž Janc

Ponedeljek, 8. 8. 2016, 13.41

6 let, 7 mesecev

Iz slovenskega rokometnega tabora

"Naj nas gleda vsa Slovenija"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,58

3

Junak zmage slovenske rokometne reprezentance nad Egiptom (27:26) Blaž Janc si je prislužil javno pohvalo selektorja Veselina Vujovića, kapetan Uroš Zorman pa je v svojem slogu pripomnil: "To se od njega pričakuje."

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Blaž Janc je bil eden od junakov zmage nad Egiptom. | Foto: Stanko Gruden, STA Blaž Janc je bil eden od junakov zmage nad Egiptom. Foto: Stanko Gruden, STA

Prva tekma, prva zmaga. Slovenski rokometaši so hitro pozabili na začetno živčnost, ki je ob agresivni egipčanski obrambi ohromila slovensko igro. Na koncu so izpostavili predvsem vzpon v prelomnih trenutkih in dragocen par točk. Zanj je bil v veliki meri zaslužen vsega 19-letni Blaž Janc, ki je odigral kot rutiner s kopico podobnih tekem v rokah, nogah in glavi.

"Po eni strani se nisem želel obremenjevati s težo olimpijskih iger, temveč se na obračun z Egiptom pripravljati kot na vsako drugo tekmo. Po drugi strani pa sem motivacijo iskal tudi v selektorjevih besedah. Dejal nam je, da mnogi garajo vse življenje, pa ne dočakajo olimpijskega trenutka. Mi smo ga, zato velja vsako minuto izkoristiti in se metati na glavo za uspeh," je po prihodu iz slačilnice dejal najstnik, ki je bil z osmimi goli prvi strelec, obenem pa je zatresel mrežo tudi za končni rezultat 27:26.

Kapetan Uroš Zorman je pričakoval čvrst začetek olimpijskega turnirja. | Foto: Stanko Gruden, STA Kapetan Uroš Zorman je pričakoval čvrst začetek olimpijskega turnirja. Foto: Stanko Gruden, STA

"Vsa čast, a to se od njega pričakuje!"

Igro obetavnega mladeniča je javno pohvalil tudi selektor Veselin Vujović, ki je ob tem izpostavil še razpoloženega Marka Bezjaka in povezovalnega kapetana Uroša Zormana. Ta po tekmi ni želel iskati individualnih junakov, tudi v Jancu ne.

"Vsa čast in čestitke za debitantski nastop. Toda takšne igre se od njega pričakujejo. V nasprotnem primeru ne bi bil v ekipi. Sicer pa nerad izpostavljam posameznike. Smo ekipa! Ni pomembno, koliko golov kdo doseže. Igramo vsi za vse," je dejal Zorman in izpostavil pomembnost dveh točk.

O Egiptu pa … "Na olimpijskih igrah ni slabih ekip. Egipt je morda koga presenetil, nas ne. Igrajo obrambno agresivno in napadalno raznovrstno. Res je, nismo blesteli, a osvojili smo želeni dve točki. Zdaj lahko le stopnjujemo formo in krepimo našo samozavest," pravi 36-letni kapetan, ki se v Riu poslavlja od reprezentančnega dresa.

Veselin Vujović upa na podporo v Sloveniji. | Foto: Stanko Gruden, STA Veselin Vujović upa na podporo v Sloveniji. Foto: Stanko Gruden, STA

Selektorjevo sporočilo Sloveniji: Glejte nas

"Ne gre si zatiskati oči. Nismo blesteli. A bili smo pogumni, šteje pa predvsem zmaga," razmišlja selektor Vujović, ki je opazil, da je marsikaterega igralca poneslo ozračje olimpijskih iger. Manj težav so imeli s terminom tekme ob 22. uri. Ob ugodnejših urah bodo Janc in druščina igrali prihodnji dve tekmi (ob 16.40 proti Braziliji in ob 19.50 proti Švedski), sledita pa jutranji (9.30) predstavi proti Nemčiji in Poljski.   

"Ta turnir je glede tega res specifičen. A če bomo negodovali, osredotočenost ne bo pri igri," o urniku ne želi pretirano razmišljati Zorman, medtem ko pa Vujović uteho išče v bolj ugodnih terminih televizijskih prenosov v Sloveniji. "Če je tekma na sporedu sredi noči, je nerealno pričakovati, da nas bodo množično gledali. Seveda pa si želimo, da tudi v Sloveniji začutijo ta utrip. Naj nas v boljšem terminu gleda vsa država," je pripomnil Črnogorec na slovenski reprezentančni klopi.

Ne spreglejte