SiolNET. Sportal RIO 2016
1,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Še 9 dni do OI

Lovci na doping potrkali tudi na slovenska vrata

1,20

termometer

O točnosti napovedi o okrepljenem boju proti dopingu na olimpijskih igrah se je lahko v olimpijski vasi v Riu de Janeiru  prepričala tudi slovenska ekipa v kajaku in kanuju na divjih vodah.

Peter Kauzer: še pred selitvijo na brzice na kontrolo dopinga Peter Kauzer: še pred selitvijo na brzice na kontrolo dopinga

Medtem ko svetovne panožne zveze druga za drugo odločajo o usodi ruskih športnikov in izločajo tiste, ki so v preteklosti že padli na preizkusu dopinga, pa svetovna protidopinška agencija krepi svoje aktivnosti tudi na prizorišču iger 31. olimpijade. V olimpijski vasi se vrstijo nenapovedani obiski pooblaščenih kontrolorjev, ki zbirajo urinske vzorce športnikov in športnic.

Med tistimi, ki so se že kmalu po prihodu v Riu znašli v primežu lovcev na doping, je bila tudi slovenska reprezentanca v kajaku in kanuju na divjih vodah. Protidopinška ekipa jo je obiskala kar med zajtrkom in kajakaša Petra Kauzerja ter Uršo Kragelj in kanuista Sašo Taljata ter Luko Božič odpeljala na dopinško kontrolo (test urina).

"Z njimi je bil ves čas vodja zdravniške komisije pri Olimpijskem komiteju Slovenije Matjaž Vogrin, ki je med drugim še posebej poudaril, da je bil ves postopek opravljen korektno in na visoki strokovni ravni," sporoča tiskovni predstavnik Olimpijskega komiteja Slovenije Brani Dmitrovič.

Rio 2016: dve slovenski grešnici

S prvotnega seznama slovenskih kandidatov za nastop na olimpijskih igrah 2016 sta sicer pred potjo v Brazilijo odpadli dve športnici. Pozitivni test je olimpijskega nastopa in kariere stal plavalko Tanjo Šmid, suspendirana pa je bila tudi gorska kolesarka Blaža Klemenčič. Mednarodna kolesarska zveza je sicer prav ta teden Mednarodni olimpijski komite zaprosila, naj Klemenčičevi ne potrdi nastopa na igrah, saj njen primer na arbitražnem sodišču v Lozani še ni končan.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin