Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 7. 2016,
20.59

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

zika tenis Rio 2016 Olimpijske igre Rio de Janeiro Miloš Raonić

Petek, 15. 7. 2016, 20.59

7 let, 9 mesecev

Miloša Raonića ne bo v Rio

Finalist Wimbledona bo zaradi zike izpustil OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Miloš Raonić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kanadski teniški igralec Miloš Raonić, finalist zadnjega turnirja za grand slam v Wimbledonu, je odpovedal nastop na bližnjih olimpijskih igrah v Riu. Vzrok je strah pred okužbo z virusom zika.

Kanadčan, ki je na novi lestvici ATP sedmi igralec sveta, je po porazu v Wimbledonu proti Škotu Andyju Murrayju po nekaj dneh razmisleka ugotovil, da se bo nastopu v Braziliji raje odpovedal.

"S težkim srcem sem sprejel takšno odločitev. Posvetoval sem se z družino in trenerji, odločitev pa sem sprejel zaradi varnostnih razlogov, predvsem zaradi negotovosti glede virusa zika," je sporočil kanadski teniški igralec črnogorskih korenin. "To je bila težka, a osebna odločitev. Z njo ne želim vplivati na odločitev drugih športnikov o udeležbi," je še dodal Raonić.

Seznam odsotnih z iger med teniškimi igralci je tako vse daljši. Vsi sicer ne bodo izpustili Ria zaradi strahu pred ziko, na tekmovanju pa tako ne bo Američana Johna Isnerja, Avstrijca Dominica Thiema, Avstralcev Bernarda Tomića in Nicka Kyrgiosa, pa tudi ne Španca Feliciana Lopeza. Med zanimivejšimi vzroki za odpoved je pojasnilo Latvijca Ernestsa Gulbisa, ki meni, da je olimpijski tenis zgolj turizem, ker turnir ne prinaša ne točk ne nagradnega sklada.

V Riu ne bo niti Simone Halep. "Obžalujem, da moram to sporočiti, toda odločila sem se, da ne bom nastopila v Riu. Vzrok za takšno odločitev je skrb za zdravje, predvsem zaradi nevarnosti virusa zika," je sporočila Halepova.

Dodala je, da se je posvetovala z zdravniki in družino. "Ocenila sem, da je tveganje preveliko, še posebej, ker sem ženska. Družina mi veliko pomeni in ne bi rada ogrozila možnosti, da si jo po karieri ustvarim," je še dejala Romunka.

Ne spreglejte