Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
24. 5. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Maraton treh src maraton Radenci maraton 2016 maraton Peter Prevc Peter Prevc

Torek, 24. 5. 2016, 7.00

6 let, 7 mesecev

Interno tekmo dobil Tepeš, Petru Prevcu ni bilo treba iti po banane (video)

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Radenci 2016 | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Tudi letos so se v Radencih zbrali slovenski smučarski skakalci, peterica pa se je pomerila v teku na deset kilometrov. Prvič je tekel tudi Peter Prevc, ki je bil v internem obračunu tik za Jurijem Tepešem. Po banane so poslali Nejca Dežmana.

Že med samim tekom smo imeli priložnost najboljšega skakalca pretekle zime na svetu Petra Prevca povprašati, ali med peterico skakalcev, ki so se odločili preteči desetkilometrsko razdaljo, poteka kakšen obračun in kakšen je njegov cilj. Po odgovoru "samo zadnji ne smem biti" je postalo jasno, da zadnjega čaka kazen, a so bili glede nje v cilju vsi precej skrivnostni.

Jurij Tepeš je dejal, da mora zadnji preostalim plačati pijačo, medtem ko je Anže Lanišek povedal, da velja standardni dogovor z bananami. V "banana cupu" namreč velja, da zadnji tekmovalec po prvem skoku na novem prizorišču, zdaj govorimo o smučarskih skokih, preostalim priskrbi banane, a iz nasmehov vseh prisotnih smo lahko posumili, da gre še za nekaj več. Naj to ostane skrivnost skakalne ekipe. Kakorkoli, v Radencih je kazen doletela Nejca Dežmana, ki je v cilj pritekel tri minute za Cenetom Prevcem, ta pa je bil še dodatne tri za Laniškom. Peter Prevc je za deset kilometrov potreboval slabih 44 minut, kar nekaj prednosti pa si je nabral Tepeš.

Cilj je zdrava zabava, ne tekmovalnost

"Sam sem pričakoval, da bomo šli bolj počasi, a se je hitro razvil boj, zato sem si tudi sam rekel, da bom poskusil, kolikor bo šlo. Jurij se je že kmalu po štartu preveč oddaljil, da bi lahko držal njegov tempo. Moja 'pumpa' je že po polovici prišla na maksimum, tako da še dobro, da sem zdržal do cilja," je v cilju, ko je po nekaj minutah le prišel do sape, razlagal najstarejši od bratov Prevc, ki v Radence ni prišel z namenom tekmovati: "Tukaj smo predvsem zaradi zabave in timskega duha. Doma enkrat tedensko pretečem to razdaljo, a vsaj deset minut počasneje."

Peter Prevc je še nekoliko utrujen po teku privolil v fotografiranje s svojimi navijači. | Foto: Peter Kastelic Peter Prevc je še nekoliko utrujen po teku privolil v fotografiranje s svojimi navijači. Foto: Peter Kastelic

Prisotnosti skakalne ekipe so se razveselili predvsem navijači skakalcev, saj so po tekmi prišli do številnih podpisov in fotografij s svojimi idoli.

Ne spreglejte