Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2015,
8.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 4. 2015, 8.50

6 let, 6 mesecev

Salomon S-LAB kolekcija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bodite pripravljeni na najtežje tekaške avanture.

Izdelki Salomonove specializirane tekmovalne linije S-LAB so namensko izdelani tekmovalni produkti, ki nastanejo na podlagi tekmovalcev Salomonove ekipe. So rezultat dolgoletnih raziskav in razvoja inovativnih produktov, namenjenih najzahtevnejšim tekačem, ki se zavedajo, da lahko vsak gram odloča o zmagi ali porazu.

Salomonovi S-LAB izdelki so plod tesnega sodelovanja med razvojnimi inženirji in tekači, ki so popolnoma osredotočeni na uresničitev najzahtevnejših ciljev in zagotavljanje popolne uspešnosti. Ena izmed najboljših gorskih tekačic na svetu Anna Frost, ki je hkrati del nepogrešljive Salomonove tekmovalne ekipe, o Salomonovi S-LAB kolekciji zapiše: "Sodelovanje med blagovno znamko Salomon in atleti je edinstveno. Ne gre le za upoštevanje povratnih informacij, ki jih nenehno izražamo, ampak imamo tudi možnost deliti ideje za prihodnost, spodbujanje drug drugega in smo pomemben del nastajanja novih produktov. In na koncu vidiš izdelke v trgovinah, pri katerih si imel vpliv pri nastajanju, in to je res odličen občutek."

S-LAB kolekcija je namenjena hitrosti! Nizka teža, popolno prileganje, natančnost, zaščita in oprijem so lastnosti, ki dokazano prinašajo rezultate na najtežjih svetovnih gorskih ali trail tekmah. Znotraj S-LAB kolekcije je na voljo različna tekmovalna tekaška obutev, ki se v osnovi deli glede na zahtevnost terena, po katerem tečemo. Bodisi gre za urejene poti in vse do najnevarnejših odsekih v neokrnjeni naravi.

Za letošnjo pomlad so pri Salomonu prenovili tekmovalni trail tekaški copat S-LAB SENSE 4 ULTRA, ki je posebej prilagojen načinu teka najboljših tekačev na svetu in je bil razvit skozi tesno sodelovanje s profesionalnim trail tekačem Kilianom Jornetom. S-LAB SENSE 4 ULTRA je nastajal s Killianovo pomočjo, ki je več let na najtežjih tekmah preizkušal različne možnosti, kako zmanjšati težo tekmovalnega copata in kako pridobiti občutek tekaške podlage, po kateri tečemo. Nalogo je opravil več kot uspešno, rezultat pa je S-LAB SENSE. Posebej oblikovan del notranjega čevlja, imenovanega ENDOFIT™ z dodano gladko in mehko brezšivno mrežico popolnoma oprime stopalo in zagotavlja precizno zaznavanje podlage. S-LAB SENSE poleg popolnega prileganja nudi tudi zaščito s posebno Profeel ploščo, ki ščiti stopalo pred ostrimi skalami na zahtevnih terenih, hkrati pa je izrazito fleksibilna. Četrta generacija S-LAB SENSE je še dodatno nadgradila oprijem, vzdržljivost in zaščito. Popolna kombinacija oprijema in vzdržljivosti pa poskrbi za zanesljivost na vseh terenih, pri vseh hitrostih.

Poleg S-LAB tekaške obutev so pri Salomonu razvili tudi S-LAB kolekcijo tekaških kompresijskih oblačil EXO. Na področju tekaških oblačil je bil v zadnjih letih narejen velik napredek pri razvoju, saj zgolj tehnične lastnosti niso več dovolj uporabnikom, ki jim tek pomeni način življenja. Poleg klasične tekaške opreme so zdaj na voljo kompresijska oblačila, ki mišicam zagotavljajo stabilizacijo ter povečajo pretok kisika po krvi. Gre za najnovejše tehnologije, uporabljene v razvoju tehničnih oblačil, ki najboljšim tekačem omogočajo svobodo pri gibanju, minimalno težo ter ustrezno zaščito. Te lastnosti omogočajo lažji in daljši tek ter hitrejšo regeneracijo. Salomonova linija kompresijskih oblačil EXO zagotavlja neovirano gibanje za udobje med najdaljšimi teki, hkrati pa optimalno prileganje za tek v vseh vremenskih pogojih.

Za tekače, ki se podajo na zahtevnejše, daljše avanture pa so pri Salomonu poskrbeli z S-LAB hidracijskim nahrbtnikom ADV SKIN 3 SET (12- ali 5-litrski), ki ni samo nahrbtnik, ampak popoln homogen sistem. Gre za prvi tekaški nahrbtnik, ki se dobesedno prilepi na telo in zagotavlja nepredstavljivo udobje med tekom. Vsestransko uporaben dodatek omogoča lažje premagovanje dolgih razdalj, hkrati pa je idealen za vse, ki se pogosto podate na različne športne aktivnosti v naravi. Nahrbtnik je v svojem bistvu minimalističen, vendar pri uporabi daje občutek, da nosimo le še eno majico.

SALOMON S-LAB – izbira tekmovalcev! Več na www.salomon.com.

Foto: Salomon.

Ne spreglejte