Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
9.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 9.27

8 let

Kozmus podrl tekaški rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Primožu Kozmusu je po izjemno uspešnem začetku sezone, ki obeta novo slavje na svetovnem prvenstvu, in rojstvu sina Maksa ta konec tedna v Brežicah uspelo podreti še tekaški rekord.

Brežiški tek s Primožem Kozmusom, ki ga Kozmus s svojim društvom pripravlja že tretje leto zapored, je spet upravičil sloves največje tekaške prireditve v Posavju. Posavskemu šampionu se je na ulicah Brežic pridružilo skoraj 400 tekačev vseh generacij, s čimer je pripomogel k enemu od vrhuncev letošnjega festivala Brežice, moje mesto.

Zaradi poškodbe gležnja tekel le z najmlajšimi

"Veseli me predvsem, da se mi vsako leto pridruži več otrok in da imamo veliko število povratnikov. Pomembno je, da so ljudje zadovoljni in se vračajo v Brežice ter da festival raste. Ob takih dneh je res lepo biti Brežičan," je povedal Kozmus, ki se je zaradi poškodbe gležnja, ki še ni v celoti sanirana, pridružil najmanjšim tekačem na Lučkinem teku, ki je odprl sklop treh tekmovanj v okviru teka. Svoje tekaške veščine je s Primožem preizkusilo več kot 150 otrok, ki so se pogumno spopadli s progo, zmagala pa je 11-letna Leja Glojnarič iz Brežic.

Teka za odrasle sta potekala na razdaljah 3,5 in 10,5 kilometra

Zmagovalec teka Kozmus v razdalji 10,5 kilometra v absolutni kategoriji je bil domačin Boštjan Vimpoljšek z rezultatom 35:49,7, ki je po zmagi povedal: "Na tem teku sem že bil in bom še prišel. Organizacijsko je dogodek izvrsten in organizatorji so se res potrudili, da so privabili toliko ljudi. Tu ne gre le za zmago, ampak za res prijetno druženje, festivalsko vzdušje je res nekaj posebnega. Všeč sta mi tudi mestna trasa in hitra proga. Rad bi se zahvalil vsem navijačem za spodbudo." V ženski kategoriji je bila na absolutni razdalji teka Kozmus najboljša Matejka Ahčin s časom 46:53,2, ki se je brežiškega teka s Primožem Kozmusom udeležila prvič: "Všeč mi je, da prireditev poteka v večernih urah, in teka se bom gotovo še udeležila. Vreme, družba, vzdušje, vse je bilo odlično."

Na teku Term Čatež je zmago v moški konkurenci odnesel Robert Lendaro (11:28,7), med ženskami pa je bila najhitrejša Hana Kranjec iz atletskega kluba Sevnica (14:02,3).

Ne spreglejte