Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 8. 2012,
9.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kranjska Gora

Sreda, 29. 8. 2012, 9.51

8 let

Boste jurišali na Vršič?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Leto je naokoli in ponovno je čas za Juriš na Vršič. Na prvo septembrsko soboto bodo ljubitelji kolesarskih vzponov že 34. premagovali pot na Vršič.

Rekreativne kolesarske dirke se vrstijo ena za drugo in tudi tiste, ki potekajo v okviru akcije Slovenija kolesari 2012 so se že dodobra prevesile v drugo tekmovalno polovico. V soboto, 1. septembra, bodo na svoj račun prišli predvsem ljubitelji vzponov, na sporedu bo namreč 34. Juriš na Vršič, na katerem tudi letos lahko pričakujemo množično udeležbo (na lanskem Jurišu je kolesarilo več kot 1100 kolesarjev).

Organizatorji Turistično društvo Kranjska Gora so tudi letos poskrbeli, da bo udeležence Juriša na štartu pod kranjskogorskimi smučišči ob 11.00 pričakala 13,5 kilometra dolga trasa, na kateri bodo morali premagati dobrih 800 metrov višinske razlike. Na skupinskem štartu na križišču pri hotelu Kompas na nadmorski višini 810 metrov se bodo kolesarji najprej "ogreli", in sicer bo uvodno ogrevanje potekalo po glavni cesti v smeri Ljubljane do križišča pri TGC Kranjska Gora in nato po Vršiški cesti do Hotela LEK, kjer bo leteči štart in začetek merjenja časa z elektronskimi čipi. Povprečni naklon 13,5 kilometrske proge, ki bo kolesarje, ti bodo na vzponu kolesarili v petih starostnih kategorijah, popeljala do cilja na vrhu prelaza Vršič (1611 m. n. v.), je 7,25 %, maksimalni naklon pa 10,8 %.

Lansko leto je s progo najhitreje opravil Gregor Tekavec, ki je na prelaz Vršič prikolesaril s časom 33:45,9 in tako konkurenco pustil za seboj za dobro minuto in pol. Pri dekletih Teja Gulič ni imela prave konkurence, saj je vse tekmovalke prehitela za več kot štiri minute, ciljno črto je prečkala s časom 41:54,5.

Na 34. Juriš na Vršič se morate prijaviti, in sicer bodo organizatorji prijave zbirali na dan tekmovanja med 8.00 in 10.30 v prireditvenem šotoru Arena pri hotelu Kompas v Kranjski Gori, ko bo prijavnina znašala 30 evrov in ko boste lahko prevzeli tudi štartne številke.

Ne spreglejte