SiolNET. Sportal Rekreacija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bosi za dobrodelnost?

3

termometer

Ob dnevu bosega teka v nedeljo, 6. maja, vas ljubitelji bosega teka in dobrodelnosti vabijo v Kranj na dobrodelni tek, na katerem boste tekli bosi ali v minimalistični obutvi.

Drugo leto zapored bodo v Kranju priredili 2. Bosi tek, ki bo imel tudi dobrodelno noto, saj udeležence naprošajo, da s seboj prinesejo čevlje, ki jih ne potrebujejo več in ki jih bodo podarili tistim, ki si jih ne morejo privoščiti. Edini pogoj je, da so čevlji še uporabni in očiščeni, darovali pa jih bodo humanitarnim organizacijam, kot sta Rdeči Križ in Karitas.

Simpatizerje bosega teka v Kranj vabita bosonogi maratonec Marko Roblek in Športni center Maratonc. Na teku, ki bo netekmovalnega značaja in na katerem ne bodo merili časa, se boste lahko preizkusili na razdaljah na 2,5, 5 in 7,5 kilometrov. Start teka bo ob 11.00 pred Olimpijskim bazenom v Kranju (pred trgovino ŠC Maratonc). Tekači bodo tekli bosi ali v minimalistični obutvi (kriteriji minimalistične obutve: tanek podplat, ki omogoča občutenje podlage (podplat ni debelejši od 5 mm), peta ni dvignjena glede na prednji del, zgradba je enostavna, brez stabilizatorjev in blaženja, čim manjša teža čevlja). Na tek, ki bo potekal po cestah okrog Športnega centra v Kranju, se lahko prijavite na http://bositek.si/?p=571.

Ob svetovnem dnevu bosega teka bo po vsem svetu potekalo mnogo podobnih tekaških praznikov, na katerih se bodo zbrali bosonogi tekači. S svetovnim dnevom bosega teka želijo popularizirati naraven, zdrav in sproščen tekaški slog ter dokazati, da je vse več tekačev, ki so se osvobodili tekaških čevljev in poškodb.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin