Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
13.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 13.57

8 let

Alič ponovno kralj Hleviš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Minuli vikend so na svoj račun zopet prišli ljubitelji gorskih tekov, saj so Primorci gostili 12. Vzpon na Hleviše. V Moški konkurenci je spet slavil Simon Alič, pri dekletih zmaga Sergeji Lipušček.

Pokal rekreativnih gorskih tekov se tudi na Primorskem počasi zaključuje. Minuli vikend so namreč gostili že 13 od 15 tekov, ki potekajo v okviru akcije Slovenija teče in katerih rezultati bodo šteli za pokal Klub primorski gorski teki 2012. Organizatorji Tekaško smučarski klub Idrija so poskrbeli, da je udeležence 12. Vzpona na Hleviše v Idriji pričakala 5,8 kilometra dolga proga, ki jih je s štarta popeljala po makadamu in razgibanemu terenu do cilja pri koči na Hlevišah.

Presenečenj tudi tokrat ni bilo. S slabimi šestimi kilometri in 470 metri nadmorske višine je namreč ponovno najhitreje opravil gorski tekač Simon Alič, ki je ciljno črto prečkal s časom 26:59, kar je zadostovalo za suvereno zmago z minuto in pol prednosti pred vso konkurenco. Drugo mesto si je pritekel Danijel Vinčec, najboljšo moško trojico je zaključil Kristjan Ipavec. Pri dekletih je slavila Sergeja Lipušček, ki je, tako kot Alič v moški konkurenci, suvereno opravila z vsemi nasprotnicami. V cilj gorskega teka je pritekla s časom 33:47 in tako za skoraj dve minuti prehitela drugo uvrščeno Mihaelo Tušar, ki je slavila lani, na najnižjo stopničko je stopila Urša Trobec.

V skupnem seštevku Primorskih gorskih tekov v moški konkurenci trenutno vodi Borut Malavašič, drugo mesto zaseda Aleš Štor, tretji je Ivan Sokol. Pri dekletih prvo mesto drži Mihaela Tušar, sledita ji Urša Trobec in Irma Pivk.

Primorci bodo z gorskimi teki nadaljevali čez dva tedna, ko bo v nedeljo, 14. oktobra, v Podnanosu nova priložnost za nabiranje točk, saj bo na sporedu 15. Gorski tek na Nanos.

Ne spreglejte