Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2019,
21.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

4

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Nk Olimpija Robert Pevnik

Ponedeljek, 18. 3. 2019, 21.00

5 let, 1 mesec

trener olimpije želi med premorom zbuditi strelce

Pevnik po prespani noči: Drugi polčas mora biti motivacija za naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

4

NK Olimpija NK Maribor | Trener Olimpije Robert Pevnik pravi, da morajo črpati iz drugega polčasa. | Foto Vid Ponikvar

Trener Olimpije Robert Pevnik pravi, da morajo črpati iz drugega polčasa.

Foto: Vid Ponikvar

"Bili smo boljši tekmec od Maribora, a žal zadetka ni bilo. Še vedno pravim, da s točko nisem nikoli zadovoljen. Drugi polčas mora biti motivacija za naprej. Premor nam bo prišel prav, da poskušamo zbuditi napadalce, " je po dveh prespanih nočeh po remiju z Mariborom dejal gost oddaje Goool! na Planet2 trener NK Olimpija Robert Pevnik.

Olimpija Maribor Martin Milec
Sportal Tako zaljubljen v Maribor, da ga tujina sploh ne zanima #video

Sobotni derbi med največjima slovenskima tekmecema NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah se je končal brez zmagovalca in brez zadetkov. Rezultat, po katerem so bili precej boljše volje v taboru vodilnih vijolic. Ljubljančanom namreč ni uspelo zmanjšati zaostanka za Štajerci, ki so z 10 točkami prednosti pred najbližjimi zasledovalci, zeleno-belimi, v odličnem položaju.

NK Olimpija NK Maribor
Sportal Eden največjih osmoljencev Olimpije o dveh različnih svetovih #video

Dobro predvideli, a jim ni šlo v gol

"Maribor ima odlične nogometaše, dolgo skupaj igrajo, poznajo se, znajo igrati na rezultat. Dobro smo predvideli, kako bo igral Maribor, zadeli smo njihovo taktiko, a ni se nam izšlo," se je na sobotni derbi v oddaji GOOOL! na Planet ozrl trener NK Olimpija Robert Pevnik.

"Nikoli nisem zadovoljen s točko. Malo sem razočaran, ker nismo dosegli zadetka, predvsem zaradi dobrega vzdušja na tribunah, navijačev in seveda fantov, ki so dali vse od sebe." | Foto: Vid Ponikvar "Nikoli nisem zadovoljen s točko. Malo sem razočaran, ker nismo dosegli zadetka, predvsem zaradi dobrega vzdušja na tribunah, navijačev in seveda fantov, ki so dali vse od sebe." Foto: Vid Ponikvar

V primerjavi s trenerjem Mariborčanov Darkom Milaničem, ki je bil po tekmi zadovoljen s točko, Pevnik tudi po dveh prespanih nočeh vztraja: "Nikoli nisem zadovoljen s točko. Malo sem razočaran, ker nismo dosegli zadetka, predvsem zaradi dobrega vzdušja na tribunah, navijačev in seveda fantov, ki so dali vse od sebe."

Še vedno obžaluje zapravljene priložnosti, sploh v drugem polčasu, ko je večkrat pel okvir mariborskih vrat. "Bili smo boljši od Maribora, a žal nismo zadeli. Drugi polčas mora biti motivacija za naprej."

Zbuditi napadalce

Po štirih tekmah spomladanskega dela, v katerih je Olimpija zbrala dve zmagi, remi in poraz ter dosegla sedem zadetkov, Pevnika in varovance čaka premor. V prihodnjih dneh bo namreč v ospredju reprezentanca, ki začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2020. Ljubljanski strateg v premoru vidi pozitivno stvar.

Ljubljančani upajo, da se bodo med premorom zbudili njihovi strelci. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Ljubljančani upajo, da se bodo med premorom zbudili njihovi strelci. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"Prišel nam bo prav. Predvsem se bomo ukvarjali s strelsko formo. Treba je delati, garati, da bodo fantje še v boljši formi, da zbudimo napadalce," si želi Pevnik, ki bo varovance na naslednji tekmi vodil 30. marca, ko bodo na derbiju kroga gostovali pri tretjih Domžalah.

Preberite še:

Nk Olimpija Ljubljana, NK Maribor, Prva liga Telekom Slovenije
Sportal V slačilnici Maribora ni bilo pohvalnih mnenj o Skomini
Ne spreglejte