Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2019,
11.40

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Mura Žiga Kous Tomi Horvat Ante Šimundža

Nedelja, 10. 2. 2019, 11.40

5 let, 2 meseca

Priprave NK Mura v Turčiji

Muro pozdravila dež in pes, sledi najtežji izziv #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Leto 2019 Muri prinaša veliko lepega. V Fazaneriji bodo zaživeli reflektorji, navijači bodo lahko ljubljence v črno-belih dresih spremljali na večernih spektaklih, izbranci Anteja Šimundže pa so visoke cilje - spogledujejo se s prebojem v Evropo - podkrepili s pripravami v oddaljeni Turčiji. Kmalu jih čaka najtežji preizkus, pripravljalna tekma z moskovskim Spartakom.

Ko je nogometaše Mure na treningu v Turčiji obiskal Planet TV, je dogajanje spremljalo deževno vreme, na igrišče se je prikradel še pes in poskrbel za kratek, a simpatičen zaplet. Delovna vnema je ostala na vrhuncu. Igralci v črno-belih dresih skušajo prepričati trenerja Anteja Šimundžo, naj jim ponudi čim več priložnosti.

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video

Tekem bo veliko, Mura bo poleg spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije odigrala vsaj še dve tekmi v pokalu, kjer jo v polfinalu čaka Maribor.

Proti Spartaku brez bele zastave

Navijači Mure komaj čakajo na začetek spomladanskega dela. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Navijači Mure komaj čakajo na začetek spomladanskega dela. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Vijolice so tudi prvi tekmec Mure v drugem delu prvenstvene sezone. V Ljudskem vrtu se 23. februarja obeta pravcata paša za oči, saj sta stekli simpatični akciji obeh klubov v želji po čim bolj polnih tribunah. Šimundža že počasi razmišlja o Mariboru, zato ne čudi, da si je pred dnevi ogledal dvoboj vijolic. Imel je dvojni razlog, saj so jesenski slovenski prvaki igrali z moskovskim Spartakom, s katerim se bodo pomerili v torek.

"Na tekmo ne bomo šli z belo zastavo," sporoča Žiga Kous, hvaležen klubu, da je omogočil tako kakovostne priprave. Mura je eden izmed štirih predstavnikov 1. SNL, ki si v tem delu leta polnijo baterijo na turški tleh. "Imamo boljše pogoje kot doma," je prepričan 26-letni Prekmurec, ki igra v zvezni vrsti.

Šimundža o ambicioznosti, Horvatu se naježi koža

Nepozabno slavje Mure po veliki točki v Stožicah. | Foto: NŠ Mura Nepozabno slavje Mure po veliki točki v Stožicah. Foto: NŠ Mura Leto 2019 bo v klubsko zgodovino zapisano kot tisto, v katerem bo v Fazaneriji zaživela umetna razsvetljava, klub pa se je odpravil na priprave v Turčijo. "To kaže ambicioznost kluba. To so zadeve, pogojene z denarjem, z nekakšnim entuziazmom, željo in voljo po napredku. Če imaš to, je tudi to mogoče," je Šimundža pohvalil usmeritev in trud vodstva kluba, ki da ogromno na delo z mladimi.

Med njimi izstopa Tomi Horvat. Nekdanji up Maribora se dobro spominja, kako je jeseni pokvaril zabavo Olimpiji in svojemu klubu z dvema zadetkoma priigral zlato točko (2:2). Ta je v Stožicah razveselila več kot dva tisoč navijačev Mure in poskrbela za nepozabno rajanje. "Vedno se mi naježi koža, ko pogledam zadetke," priznava 19-letni nogometaš.

Edini slovenski prvoligaš, ki letos še ni izgubil

V torek se bo pomeril s Spartakom. To bo najtežja preizkušnja Mure na turških tleh. "Samo težke tekme, težki tekmeci te lahko delajo boljšega. Če igraš proti slabšem, dosti težje napreduješ ali pa stagniraš," je Šimundža pojasnil, zakaj mu bo dvoboj z ruskim velikanom prišel še kako prav.

Ante Šimundža je v karieri vodil že ogromno evropskih tekem. | Foto: Mario Horvat/Sportida Ante Šimundža je v karieri vodil že ogromno evropskih tekem. Foto: Mario Horvat/Sportida

Mura je v tem pripravljalnem obdobju visoko odpravila Beltince (5:1), Dravo (5:1) in Radomlje (6:0), v Murski Soboti je bila na umetni podlagi boljša tudi od Medžimurja (3:1) in Varaždina (2:1), v Turčiji pa se je z ukrajinskim prvokategornikom Čornomercom razšla brez zadetkov. V tem trenutku je edini slovenski prvoligaš, ki v tem letu še ni doživel poraza.

Ne spreglejte