Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
22.10

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica NK Triglav Luka Majcen

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 22.10

5 let, 8 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Triglav

Majcen preprečil vrtnicam, da bi skočile na drugo mesto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Luka Majcen Triglav Kranj | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Gorice in kranjskega Triglava so se v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Zadnji obračun 3. kroga se je končal brez zmagovalca. Čeprav so imeli Novogoričani več žogo v svoji posesti in tudi več strelov, pa so Kranjčani iz mesta vrtnic odnesli pomembno točko, ki jim jo je priigral Luka Majcen.

Prvi polčas obračuna v Novi Gorici so dobili domači nogometaši, čeprav bi bilo kaj lahko tudi drugače. Novogoričani, pri katerih sta med drugimi sprva nekaj polpriložnosti zapravila Jaka Kolenc in Andrija Filipović, so povedli v 43. minuti. Uroš Celcer je podal iz kota z leve strani, Bede Osuji pa je najvišje skočil in žogo z glavo poslal v mrežo.

Na drugi strani so imeli tudi Gorenjci kar nekaj obetavnih akcij, najlepšo priložnost pa so zapravili v 37. minuti, ko je Luka Majcen ukradel žogo, stekel sam proti vratarju Gregi Sorčanu, nato pa žogo v zadnjem trenutku oddal na desno do Ožbeja Kuharja, ki pa jo je namesto v mrežo poslal čez vrata. V 44. minuti sta dlani Sorčana ogrela še Tom Žurga in Gašper Udovič, ostalo pa je pri vodstvu Gorice.

Majcen pospravil v mrežo odbito žogo

V drugem polčasu je v 50. minuti najprej s strelom z roba kazenskega prostora poskusil Filipović, a meril malce previsoko, Leon Marinič pa je malce pozneje sprožil od daleč, Darjan Curanović pa se je izkazal z obrambo.

Novogoričani ostajajo neporaženi v tej sezoni. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Novogoričani ostajajo neporaženi v tej sezoni. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po nekaj minutah brez posebnega razburjenja pa so v 75. minuti Kranjčani izenačili, ko je Luka Majcen iz bližine iz prve v mrežo pospravil odbito žogo. Do konca pravih priložnosti ni bilo več, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Novogoričani bodo v 4. krogu v nedeljo gostovali v Mariboru, Kranjčani pa bodo gostili Olimpijo.

Gorica : Triglav 1:1 (1:0)

Športni park, sodniki: Glažar, Burjan (oba Hajdina) in Skok (Ptujska gora).

Strelca: 1:0 Osuji (43.), 1:1 Majcen (75.).

Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Hodžić, Kolenc, Grudina, Osuji, Marinič (od 55. Džuzdanović), Kotnik (od 69. Smajlagić), Filipović (od 76. Gulič).

Triglav: Curanovič, Elsner, Žurga (od 89. Rogelj), Alić, Udovič, Mlakar, E. Kryeziu, Kumer, Tijanič, Kuhar, Majcen.

Rumeni kartoni: Marinič, Tomiček; Majcen, Žurga, E. Kryieziu.
Rdeči karton: /.

 

Potek srečanja v živo:

Konec tekme v Novi Gorici! Končalo se je z remijem. Gorica je zapravila priložnost, da bi se povzdignila na drugo mesto, Triglav pa je osvojil drugo točko v tej sezoni.

Goooool! 1:1! Se bo še druga ponedeljkova tekma končala z 1:1? Kapetan Triglava Luka Majcen je v 75. minuti z bližine matiral vratarja Gorice.

72. minuta: V drugem polčasu so bili nevarnejši gostitelji, tako je eno izmed redkih priložnosti zapravil strelec Osuji.

Konec prvega polčasa v Novi Gorici. Vrtnice vodijo z 1:0.

44. minuta: Triglavani so zapravili hitro priložnost za izenačenje, a se je na vratih izkazal Grega Sorčan.

43. minuta: Kdor ne da, prejme! Gorico je v vodstvo popeljal Bede Amarechu Osuji. Afričan je tako dosegel jubilejni 20. zadetek v 3. krogu prvenstva.

36. minuta: Kakšna priložnost Triglava! Luka Majcen je v 36. minuti izkoristil nepazljivost domače obrambe, sam prodrl proti vratarju Gregorju Sorčanu, a se ni odločil za strel. Nesebično je podal Ožbeju Kuharju, ki je zapravil imenitno priložnost. Zgrešil je skoraj prazna vrata, po vodi je splavala najlepša priložnost za goste.

30. minuta: Kakšna je statistika po uvodni tretjini srečanja? V Novi Gorici še vedno 0:0, v 29. minuti pa si je prvi rumeni karton na tekmi prislužil napadalec Triglava Luka Majcen. Sedem minut pozneje je prejel rumeni karton še Novogoričan Leon Marinič.

26. minuta: Mimo vrat je streljal napadalec Gorice Andrija Filipović. Ostaja pri 0:0.

9. minuta: Prvo priložnost za Gorico je zapravil nekdanji nogometaš Maribora Adis Hodžić, ki se dokazuje v dresu vrtnic. Pred njim je vratarja Triglava namučil Bede Amarachu Osuji.

Začetek dvoboja: Po srečanju v Velenju, ki ni ponudilo zmagovalca (1:1), se v Novi Gorici za točke merita še Gorica in Triglav. Dvoboj se je začel ob 20. uri. Kakšni sta začetni postavi?

Ne spreglejte