Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2019,
19.05

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar

Nedelja, 17. 3. 2019, 19.05

5 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Aluminij : Rudar

Kidričani prekinili črni niz in v vetrovni loteriji odpihnili knape #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Aluminij Maribor | Aluminij je dočakal prvo zmago v tem koledarskem letu. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Aluminij je dočakal prvo zmago v tem koledarskem letu.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Aluminija so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem premagali Rudar Velenje s 4:0 (1:0).

Triglav Gorica
Sportal Konec mračnega niza za Gorico in Aluminij, večni derbi še buri duhove #video

Aluminij : Rudar 4:0 (1:0)

Stadion v športnem parku Kidričevo, gledalcev 400, sodniki: Balažič, Vojska, Černe.
Strelci: 1:0 Muminović (14.), 2:0 Vrbanec (62.), 3:0 Petrović (77.), 4:0 Štor (90.).

Aluminij: Janžekovič, Krajnc, Martinović, Kontek, Amuzie, Vrbanec (od 85. Leko), Petrović, Muminović, Horvat (od 87. Marinšek), Maloku (od 79. Štor), Matjašič.

Rudar: Radan, Pušaver, Tomašević, Kašnik (od 30. Vasilijević), Hrubik, Čosić, Škoflek, Trifković (od 66. Tučić), Kobiljar (od 73. Črnčič), Arap, Radić.

Rumena kartona: Trifković, Čosić.
Rdeči karton: Arap (45.).

Nogometaši Aluminija so prekinili črno serijo treh zaporednih porazov na začetku spomladanskega prvenstva. Na svojem igrišču so bili v močnem vetru še drugič boljši od velenjskega Rudarja, v jesenskem delu so ga premagali s 3:0, tokrat pa so bili še za zadetek bolj prepričljivi. Visoka zmaga Aluminija proti Velenjčanom, ki jim na gostovanjih letos ne gre in ne gre, je povsem zaslužena, do nje pa jim je pomagalo tudi dejstvo, da so ves drugi polčas igrali z igralcem več.

Vrhunci srečanja v Kidričevem:

Muminović popeljal Aluminij v vodstvo ...

Prvi del ni bil posebej bogat z razburljivimi dogodki. Domači so povedli v 14. minuti, ko je najprej s strelom poskusil Mario Lucas Horvat, gosti so žogo odbili, a le na nogo Saninu Muminoviću, ki je z 20 metrov močno streljal, vratar Matej Radan se je žoge dotaknil, vendar je ni uspel ukrotiti.

Zadetek Sanina Muminovića:

V nadaljevanju prvega dela so bili še naprej boljši domači igralci, ki so še nekajkrat prišli v kazenski prostor, toda nevarnejšega strela niso več sprožili, medtem ko so gosti prvi strel vpisali v 38. minuti, ko je bil po kotu in strelu Josipa Tomaševića na mestu vratar Luka Janžekovič.

V sodnikovem podaljšku prvega polčasa so Velenjčani na igrišču ostali z igralcem manj, saj si je David Arap zaradi grobega prekrška prislužil rdeči karton.

... v drugem delu Aluminij zadel še trikrat

Številčno premoč so Kidričani izkoristili v 62. minuti. Po nekaj nevarnejših napadih gostov je Horvat prodrl po desni strani, podal žogo v kazenski prostor, kjer jo je lepo sprejel Matic Vrbanec, se obrnil in s strelom po tleh premagal Radana.

Gostitelji bi le nekaj minut pozneje lahko prednost povišali, po protinapadu je Elvir Maloku prišel v kazenski prostor, nesebično poskušal podati do Vrbanca, a je bila njegova podaja prešibka, tako da je velenjska obramba nevarnost razčistila.

Zadetek Dejana Petrovića:

So pa bili Kidričani uspešnejši v 77. minuti, ko so spet napadli z desne strani, Horvat je v kazenskem prostoru našel Dejana Petrovića, ki je z natančnim strelom zatresel mrežo. Končni izid je v zadnji minuti postavil Luka Štor, ki je zaključil lepo akcijo svojih soigralcev.

V naslednjem krogu bo Aluminij gostoval pri Muri, Rudar pa bo gostil Gorico.

Dogajanje v Kidričevem v živo:

Konec dvoboja. 4:0. Aluminij je napolnil mrežo velenjskemu Rudarju in prekinil črni niz v tem letu.

Gooooool! 4:0! Premoč Aluminija je prišla še enkrat do izraza. V zadnji minuti se je med strelce vpisal še rezervist Luka Štor. Podajo je prispeval Nik Marinšek. Kidričani bodo odšli na reprezentančni premor dobre volje.

Zadetek Luke Štora:

Gooooool! 3:0! Knapom se obeta hud poraz. Dejan Petrović je povišal prednost gostiteljev, ki bodo očitno vpisali prvi paket treh točk v spomladanskem delu. Asistenco za zadetek je prispeval Lucas Mario Horvat.

Zadetek Dejana Petrovića:

Goooool! 2:0! Gostitelji so v vetrovnem vremenu, ki povzroča težave nogometašem, podvojili vodstvo. Mrežo Velenjčanov je v 62. minuti po podaji Jureta Matjašiča zatresel kapetan Aluminija Matic Vrbanec. Kidričani imajo lepo prednost pred zadnjo tretjino srečanja, računajo pa tudi na igralca več v polju.

Zadetek Matica Vrbanca:

Konec prvega polčasa. 1:0. Aluminiju se nasmiha prva zmaga v spomladanskem delu.

45. minuta: Velik udarec za Velenjčane, saj je Hrvat David Arap v prvi minuti sodnikovega podaljška prejel rdeči karton za zelo nevarno posredovanje nad Lucasom Mariom Horvatom. Rudar bo lovil zaostanek za Aluminijem z igralcem manj.

38. minuta: Prvič so zapretili gostje iz Velenja, a se je izkazal domači vratar Luka Janžekovič.

30. minuta: V Kidričevem po uvodni tretjini tekme kaže bolje gostiteljem. Vodijo z 1:0.

Goooool! 1:0! Aluminij vodi, v polno je po natančnem strelu z roba kazenskega prostora v 14. minuti zadel Sanin Muminović. Veselje maloštevilnih gledalcev v Kidričevem je ogromno, saj je to prvi zadetek Aluminija v tem koledarskem letu.

Zadetek Sanina Muminovića:

Začetek tekme v Kidričevem. Kakšni enajsterici sta izbrala trenerja Aluminija Oliver Bogatinov in Rudarja Marijan Pušnik?

Nedeljski spored bosta ob 17. uri v Kidričevem odprla Aluminij in Rudar. Knapi so zmagali dvakrat zapored in napovedali skok na lestvici, Kidričani pa po treh zaporednih porazih še vedno iščejo pot do prvega zadetka v tem koledarskem letu in izgubljajo položaj pod vrhom, ki bi jih lahko popeljal v Evropo.
Ne spreglejte