Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 10. 2018,
21.05

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Dino Hotić

Ponedeljek, 8. 10. 2018, 21.05

5 let, 6 mesecev

Igralec meseca v prvi ligi

Dino Hotić: Vedel sem, da bo prišel moj čas #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

1

Dino Hotić | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Ne le Amir Dervišević, ki blesti z deljenjem podaj, letos je v Mariboru eksplodiral tudi Dino Hotić, ki navdušuje s preigravanji in zabijanjem golov. In prav za Amirjem je igralec meseca prve lige postal še 23-letni napadalni vezist. Septembra je odigral vse minute na petih tekmah vijoličastih in zabil štiri gole ter zbral še eno podajo. "Vedel sem, da bo moj čas prišel," je v povedal v pogovoru za Planet TV.

Hotič je sicer član Maribora že vse od leta 2011, ko se je pridružil mlajšim selekcijam. S trdim delom se je prebil vse do članskega moštva, nato pred dvema letoma izkoristil trenutek, ko so ga posodili v Krško, zdaj pa je nepogrešljiv član zasedbe vijoličastih.

"Vsi, ki me dobro poznajo, vedo, koliko sem in koliko trdo delam za ta nogomet. Mislim, da se zdaj vse vrača. Tudi ko sem šel na  v Krško, sem bil jaz tisti, ki sem vztrajal, da bi imel čim več minut, šel sem korak nazaj. Najlepše je na koncu, ko ti enkrat gre in pomisliš, kaj vse si naredil," je v pogovoru za Planet TV pravi Hotić.

Kot pravi nogometaš Maribora, v njegovi karieri ni bilo trenutka, ko bi podvomil o svojem uspehu v Mariboru. "Vedel sem, da bo prišel moj čas. Ekipa je bila vedno zelo dobra in vedel sem, da moram trdo delati, se boriti za mesto v ekipi, da se bo enkrat zgodilo, da bom tudi jaz začel zabijati," je o preteklosti povedal Hotić.

Milanič: Fantje čutijo več podpore

Darko MIlanič je navdušen nad razvojem Dina Hotića. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Darko MIlanič je navdušen nad razvojem Dina Hotića. Foto: Žiga Zupan/Sportida Nad razvojem Ljubljančana je navdušen tudi trener vijoličastih Darko Milanič. "To dozori. Zakaj? Ker v nekem trenutku fantje čutijo več podpore, da jim pri prvi zgrešeni podaji tega ne bomo ne vem kako očitali, ampak jih bomo dovolili, da se razvijejo. To je verjetno bilo ključno pri njem, da je čutil več podpore, ima več minut, prišel je v dobro formo," o razvoju svojega varovanca pravi Milanič.

Letos je Hotić sicer na le 11 odigranih tekmah prve lige zabil kar sedem golov, s čimer je že presegel izkupiček iz lanske sezone. "Bolj me zanima gol kot včasih. Šprintam tudi v globino, da dobim te žoge, da grem ena na ena z vratarjem. To mi uspeva in treba je tako nadaljevati, pripeljati pokal domov," pravi 23-letni nogometaš.

Trka na vrata reprezentance Tomaž Kavčič je že povedal, da bo v prihodnosti računal tudi na Hotića.
 | Foto: Žiga Zupan/Sportida Tomaž Kavčič je že povedal, da bo v prihodnosti računal tudi na Hotića. Foto: Žiga Zupan/Sportida

S svojimi predstavami Dino Hotić že glasno trka na vrata reprezentance, na kar je opozoril tudi slovenski selektor Tomaž Kavčič. "To je izjemna čast. Trudim se, da sem čim boljši za klub in da zmagujemo. Izjemna čast je, da tudi selektor to vidi in me je pripravljen poklicati, če bom tako nadaljeval," o vpoklicu v reprezentanco meni Hotić.

Vezni nogometaš o tujini ne razmišlja, povsem je osredotočen na delo v Mariboru. "Osredotočen sem na Maribor, da pripeljemo lovoriko domov. Seveda pa je želja tudi tujina. In ko bo prišla, bo že čas za to," umirjeno pove Hotić.

"Kot brata sva si in tudi živela sva skupaj dva meseca, ko sem prišel v Maribor, ko nisem imel stanovanja. Je pa tudi Dare, ko je bil v Turčiji, ko Zahota ni bilo, bil izjemen sostanovalec."  | Foto: Vid Ponikvar "Kot brata sva si in tudi živela sva skupaj dva meseca, ko sem prišel v Maribor, ko nisem imel stanovanja. Je pa tudi Dare, ko je bil v Turčiji, ko Zahota ni bilo, bil izjemen sostanovalec." Foto: Vid Ponikvar

Vzornik Messi, odličen odnos z Zahovićem in Vršičem

Hotićev idol je že od nekdaj Lionel Messi. "Gledam njegove posnetke, gledam tekme," o svojem vzorniku pove Hotić. V mariborski ekipi mu je sicer zelo blizu Luka Zahović. Z njim sta na gostovanjih po hotelih tudi sostanovalca. "Kot brata sva si in tudi živela sva skupaj dva meseca, ko sem prišel v Maribor, ko nisem imel stanovanja. Je pa tudi Dare, ko je bil v Turčiji, ko Zahota ni bilo, bil izjemen sostanovalec," o svojih soigralcih pravi slovenski nogometaš.

Dodatna motivacija v njegovi karieri je sicer še družina, ki ga ves čas podpira, želi ji dokazati, da se niso trudili zaman.

Dino Hotić Maribor
Sportal Veliko priznanje za vročega Dina Hotića

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte