Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 2. 2019,
0.46

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

GEN-I Volley pokal challenge Aydin BBSK polfinale

Četrtek, 28. 2. 2019, 0.46

5 let, 1 mesec

Pokal Challenge, ženske, polfinale (prvi tekmi)

Ni šlo tako, kot so si želele

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Tina Lipicer Samec | Novogoričanke so na prvi polfinalni tekmi izgubile po petih nizih. | Foto CEV

Novogoričanke so na prvi polfinalni tekmi izgubile po petih nizih.

Foto: CEV

Odbojkarice GEN-I Volley so na prvi polfinalni tekmi pokala Challenge izgubile s turško ekipo Aydin BBSK z 2:3 (19, -25, -23, 16, -8). Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 6. marca, v Turčiji.

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v soboto potrdile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, danes pa odigrale prvo polfinalno tekmo evropskega pokala challenge. Že sama uvrstitev med štiri ekipe omenjenega tekmovanja je eden večjih klubskih uspehov slovenske odbojke, sodeč po prvi tekmi pa je pred Goričankami in pred povratno tekmo zelo težka naloga, če želijo svoj evropski pohod še nadaljevati.

Prvi niz je sicer gladko pripadel domačinkami, ki so takoj zagospodarile na svojem igrišču. Povedle so s 4:0, ob prvem tehničnem odmoru vodile z dvema točkama, vmes dopustile gostjam, da so se približale (12:13), a ob drugem tehničnem odmoru spet vodile s 16:12. Prednost so ohranile pred končnico in niz dobile s 25:19.

GEN-I Volley: Kovačič 7, T. Blažič, Ferlinc, Zbičajnik, Perić 3, Zaplotnik, Lucas 2, Velikonja Grbac 13, Kolbl, P. Blažič, Lipicer Samec 16, Zampedri, Grudina 13, Ščuka 22

Aydin BBSK: J. Martinez 17, Kasapoglu, Gonzalez Lopez 14, Durukan, Nikolova 13, Akyaldiz 1, Turkkan, Demirhan 1, Dal 1, Özbek 1, Sazlidere, Ural, Düzceler 4, B. E. Martinez 26.

A se jim je nato ustavilo oziroma so njihove tekmice zaigrale bolje. Niz je bil zelo izenačen, ekipi sta večino časa izmenično osvajali točke, na koncu pa so igralke Aybina izkoristile že svojo prvo zaključno žogo, kar pred tem domačim ni uspelo.

Začetek tretjega niza je pripadel GEN-I Volleyju, ki je ob prvem tehničnem odmoru imel prednost treh točk in vodil do 18. točke, ko je Aydin izenačil. Turkinje so povedle s 23:22 in prednosti niso več izpustile iz rok.

V četrtem nizu so domače morale zaigrati na vse ali nič. Aydin je povedel s 4:0 in vodil do 12:11, ko so vajeti igre v svoje roke vzele goriške strele. Pri 20:14 je že bilo jasno, da bodo gledalci v Novi Gorici spremljali peti niz.

V njem so prevladovale gostje, ki so hitro povedle s 6:1. Domačim na manj kot pet točk zaostanka ni uspelo priti in po dobrih dveh urah so se zmage veselile Turkinje.

Za finale se poteguje tudi reprezentančna kapetanka, Eva Mori, ki se z Volerom Le Cannet meri z Monzo. Italijanke, ki so v četrtfinalu končale evropske sanje kamniškega Calcita, so bile na prvi tekmi premočne za nasprotnice.

Pokal Challenge, ženske, polfinale (prvi tekmi):

Ne spreglejte