Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 12. 2017,
22.15

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

pokal CEV ACH Volley Calcit Volley

Sreda, 20. 12. 2017, 22.15

6 let, 4 mesece

Pokal CEV, šestnajstina finala, moški

Kamničanom ni uspelo, ACH Volley ostaja v Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Calcit Volleyball Ajaccio | Foto Klemen Brumec

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarji Calcit Volleyja so v povratni tekmi drugega kroga pokala CEV morali priznati premoč francoski ekipi GFC Ajaccio, ki se je z zmago s 3:0 (21, 19, 25) uvrstila v naslednji krog, saj so pred 14 dnevi v Šempetru v Savinjski dolini Kamničani zmagali s 3:2. Bolje je šlo odbojkarjem ACH Volley, ki so se v osmino finala pokala CEV uvrstili v torek.

Pred štirinajstimi dnevi v Šempetru v Savinjski dolini, kjer so Kamničani zaradi neprimernosti svoje športne dvorane gostili Ajaccio, so odbojkarji Calcit Volleyja presenetili z zmago. Aktualni slovenski pokalni zmagovalci so za morebitno napredovanje potrebovali kakršnokoli zmago, v primeru poraza pa bi o potniku v tretji krog odločal zlati niz.

Čeprav so se kamniški odbojkarji dobro borili, bili del drugega in večji del tretjega niza na dobri poti do zmage, pa so se morali sprijazniti s porazom. Lani jih je v drugem krogu prav tako izločila francoska ekipa, Tours, ki je na koncu celo osvojila prvo mesto v tem tekmovanju.

Ajaccio: Exiga- libero 1, Takaniko 3, Miranda 8, Dailey 6, Lacassie 11, Castard, Carle 1, Gonzalez 21, Radić 2, Bruckert 2, Petrov, Morgado. Trener: Frederic Ferrandez.

Calcit Volley: Pereira 15, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 5, Ratek, Gil 2, Vidmar 10, Okroglič 1, Štalekar, Kvas, Lakner 1, Kotnik, Štembergar Zupan 5. Trener: Gašper Ribič.

 

Slovenci uspešni

Slovenska Posojilnica Dob, ki jo vodi Matjaž Hafner, je tudi na povratni tekmi s 3:0 odpravila Jedinstvo Bemax Bijelo Polje in zanesljivo napredovala. Mario Koncilja je prispeval devet točk, Nejc Pušnik tri.

Napredovala je tudi Verona Tončka Šterna (6 točk) in Alena Pajenka. Italijani so po gostujoči zmagi s 3:0 nad Ribnico iz Kraljevega doma potrdili napredovanje z zmago s 3:1 v nizih.

 

ACH v Ljubljani potrdil napredovanje

 

Oranžni zmaji so srbski Novi Pazar s 3:2 v nizih premagali že v gosteh, v Tivoliju pa so v torek napredovanje le potrdili. Ljubljančani so povratno tekmo dobili brez izgubljenega niza (3:0).

ACH Volley se je brez težav uvrstil v osmino finala pokala CEV. | Foto: CEV ACH Volley se je brez težav uvrstil v osmino finala pokala CEV. Foto: CEV

Ljubljančani so imeli pred prvo tekmo veliko spoštovanja za neporaženo ekipo srbskega državnega prvenstva, a že v Novem Pazarju se je po preobratu in zmagi s 3:2 pokazalo, da so vendarle kakovostnejši tekmec. V Ljubljani so to samo še dokazali, z zanesljivo igro niso imeli skoraj nikakršnih težav.

V prvem nizu so s servisi in dobro igro v obrambi Srbe povsem nadigrali, drugi niz je bil bolj izenačen in odločen v končnici, v tretjem nizu pa so bili Slovenci spet prepričljivo boljši. A le do končnice, v kateri so gostje izenačili, toda domači so četrto zaključno žogo vendarle izkoristili.

ACH Volley: Flajs, Đirlić 11, Babkov 12, Kovačič, Purič 6, Pavlović 4, Satler, Pleško, Brulec 1, Mihajlović 5, Pokeršnik 11, Videčnik.

Novi Pazar: Vukašinović 4, Sretenović, Polomac 4, Daca 5, Bekrić, Zuković, Božović 2, Radosavljević 16, Vilimanović, Prušević, Hamzagić 13.

V osmini finala se bodo slovenski prvaki merili z boljšim iz dvoboja med romunsko Arcado Galati in češkim Kladnom.

Ne spreglejte