Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 1. 2018,
20.25

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Liga MEVZA Calcit Volley Nova KBM Branik Iza Mlakar

Nedelja, 7. 1. 2018, 20.25

6 let, 3 mesece

Liga MEVZA (ž), turnir v Mariboru

Napovedi so se uresničile: Kamničanke prekinile negativni niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Nova KBM Branik Calcit Volley | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Odbojkarice Calcita Volleyja so v 12. krogu srednjeevropske lige v Mariboru premagale domačo Novo KBM Branik s 3:0. Mariborčanke so igrale brez najmočnejšega orožja Ize Mlakar, kar so gostje s pridom izkoristile in dosegle veliko zmago nad velikimi tekmicami.

Odbojkarice Calcita so prekinile niz porazov proti velikim tekmicam iz Maribora. Zadnjo zmago proti njim so zabeležile maja 2016, izgubile pa so tudi obe tekmi v letošnji sezoni, najprej v finalu pokala, nato pa še prvo tekmo 1/16 finala pokala Cev. Tokrat pa so znale izkoristiti, da so prvakinje igrale brez svoje najboljše igralke Ize Mlakar, ki ima zdravstvene težave in ni igrala niti prve tekme turnirja v Mariboru proti Nyiregyhazi, tudi Madžarkam so v nasprotju s Kamničankami morale priznati premoč. Gorenjke so zmagale zanesljivo, ker je tekma veljala tudi za točke državnega prvenstva, to pomeni, da je Nova KBM zabeležila prvi poraz v tem tekmovanju in drugi v srednjeevropski ligi.

Kamniške odbojkarice so v derbi z mariborsko ekipo vstopile tudi z Urško Igličar, ki v soboto proti Nyiregyhazi ni igrala, prav Igličarjeva je s prvim od svojih štirih uspešnih napadov Kamničanke na prvi tehnični odmor popeljala s prednostjo štirih točk. Anita Sobočan s tremi točkami in Marina Kaučič z eno sta izid izenačili na 13:13, toda po treh lastnih napakah in uspešnem napadu Katje Mihalinec so hitro spet zaostajale za štiri točke (13:17). Čeprav so se bankirke pred vstopom v končnico niza še približale na točko zaostanka, zadnjič pri izidu 18:19, to ni zaustavilo kamniške ekipe, ki je po asu Igličarjeve spet prišla do štirih točk naskoka, niz pa je končala Mihalinčeva.

V drugem nizu je bilo do drugega tehničnega odmora vse v znamenju gostujoče ekipe, ki je prevladovala predvsem v bloku, saj je v tem elementu igre kar petkrat zaustavila svoje tekmice, tako da je bilo po napadu Igličarjeve že 15:7 za Calcit Volley. Vendar pa se Mariborčanke, ki so ob drugem tehničnem odmoru zaostajale za sedem točk, niso predale. Kamničanke so padle na sprejemu, po napaki Tine Grudine pa so izid na 20. točki izenačile. Čeprav se je obetala izenačena končnica, te le ni bilo, saj so na servis Bernarde Brčić Kamničanke prišle do treh zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih, po napaki na servisu mlade Brine Bračko pa so izkoristile drugo.

Kamničanke so odlično vstopile tudi v tretji niz, saj so z asom Mihalinčeve na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo petih točk. Tina Grudina in Pia Blažič sta imeli v nadaljevanju niza največ zaslug za vodstvo z 19:11, to pa je bila prednost, ki je Mariborčanke niso več zmogle uloviti. Mihalinčeva je poskrbela za prvo zaključno žogo, ki so jo Kamničanke po napaki Ane Marije Vovk v napadu tudi izkoristile.

Turnir v Mariboru:

Petek, 5. januar:
Nova KBM Branik : Fatum 1:3 (-17, 21, -22, -19)
Vovk 22, Pintar 10; Fernandez Fuentes 20, Matić 18, Valdez 17

Sobota, 6. januar:
Calcit Volley : Fatum 3:0 (14, 25, 26)
Mihalinec 15, Grudina 13; Matić, Villam in Fernandez Fuentes 10

Nedelja, 7. januar:
Nova KBM Branik : Calcit Volley 0:3 (-20, -22, -19)
Sobočan 15, Bračko 6; Igličar 12, Mihalinec 11, Blažič 10

Lestvica:

  1. Olomouc 9 tekem - 23 točk
  2. Linamar 7 – 16
  3. Calcit Volley 7 – 13
  4. Nova KBM Branik 6 – 12
  5. Fatum 7 – 9
  6. Mladost Zagreb 5 – 8
  7. Strabag 6 – 7
  8. Vasas Obuda 6 – 4
  9. Slavia 5 – 1
  10. Sokol Post 4 - 0
Ne spreglejte