Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2016,
15.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

odbojka Andrea Giani

Četrtek, 30. 6. 2016, 15.30

6 let, 6 mesecev

Pravega maščevanja še ni bilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Andrea Giani | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Odbojkarska reprezentanca Grčije je glavni krivec, da so slovenski odbojkarji šele letos okusili slast igranja v svetovni ligi. Pred dvema letoma jih je premagala v polfinalu evropske lige, čeprav sta se reprezentanci vmes že pomerili trikrat, pa se jim Slovenci še niso mogli zares maščevati.

Enkratna priložnost za to se bo ponudila v petek, ko bosta reprezentanci v dvorani Fraport v Frankfurtu odigrali polfinalni obračun zaključnega turnirja tretje kakovostne skupine svetovne lige. Z boljšo popotnico vanj vstopa Grčija, ki je konec prejšnjega tedna na medsebojni tekmi s 3:1 zmagala na domačem predtekmovalnem turnirju v Solunu.

Slovenci se na dan, ko je Mitja Gasparini praznoval 32. rojstni dan, niso izkazali, vendar poraz ni imel nikakršnih rezultatskih posledic, saj so si varovanci Andree Gianija že pred njim zagotovili prvo mesto v predtekmovanju. A s tem ne najboljšega izhodiščnega položaja, ta je bil vnaprej rezerviran za gostitelje zaključnega turnirja Nemce, ki se bodo v polfinalu merili z reprezentanco Tajvana, glede na stil igre zanimive, a najbrž najslabše ekipe na turnirju.

Čudne sodniške odločitve

"Na tekmi v Solunu smo izgubili, ker smo naredili preveč napak in ne za zaradi kakovosti Grkov, čudnih sodniških odločitev ali pritiska občinstva, vse to na nas ni vplivalo. Za nas je pomembno le, kaj se dogaja na naši polovici igrišča. Ne menim, da bi Grki za nas pripravili kakšno posebno neugodno igro, v času mojega selektorskega mandata smo jih že dvakrat premagali. V Frankfurtu bodo z Mitrom Đurićem, ki se vrača po bolezni, dobili še dodatno kakovost, a to nas ne bo prestrašilo. Pomembno je le, kakšni bomo mi, od nas bo odvisno vse. Menim, da smo boljša ekipa, vsaj to kažejo rezultati. Zato razmišljamo le o zmagi," je pred dvobojem dejal selektor Giani.

Slovenski libero Jani Kovačič je že pred tekmo v Solunu zatrjeval, da dogajanje v dvorani Nikosa Galisa ne bo imelo prav nobenega vpliva na obračun v Frankfurtu. | Foto: Vid Ponikvar Slovenski libero Jani Kovačič je že pred tekmo v Solunu zatrjeval, da dogajanje v dvorani Nikosa Galisa ne bo imelo prav nobenega vpliva na obračun v Frankfurtu. Foto: Vid Ponikvar

Slovenski libero Jani Kovačič je že pred tekmo v Solunu zatrjeval, da dogajanje v dvorani Nikosa Galisa ne bo imelo prav nobenega vpliva na obračun v Frankfurtu. Dejal je, da bo to dober test, a da zmagovalec nikakor ne bo imel prednosti na zaključnem turnirju. Enako meni tudi danes.

"Pred tekmo z Grki sem res dejal, da si lahko privoščimo slabši dan, ker je vse odločeno. S tem pa nikakor nisem mislil, da nočemo zmagati, želeli smo premagati Grke, a ni nam uspelo. Mogoče je bilo res v naši podzavesti nekaj, kar nas je oviralo, da nismo pokazali dobre igre, začeli smo dobro, pokazali čustva, nato pa smo popustili. A vseeno mislim, da je bila ta tekma dober preizkus za polfinalni obračun. Videli smo, kaj moramo popraviti, trdno verjamem, da bo v petek drugače. Grki so dobra ekipa, vsa mesta imajo pokrita z odličnimi igralci, toda tudi mi imamo svoje adute, verjamem v to, da bomo mi zmagovalci," pravi nova okrepitev slovenskih prvakov, ekipe ACH Volleyja.

Grki menijo, da je Slovenija favorit. | Foto: FIVB Grki menijo, da je Slovenija favorit. Foto: FIVB

"Slovenija je favorit"

Grki, čeprav so dobili dvoboj v Solunu in najpomembnejši obračun obeh reprezentanc pred dvema letoma v Mariboru, z lahkoto prepuščajo vlogo favoritov Sloveniji. Na račun Gianijevih izbrancev so polni pohval, v tem pa prednjači predvsem "krvnik" Slovenije iz leta 2014, Đurić.

"Slovenija je favorit. Ne samo na naši tekmi, mislim, da bi po kakovosti morala dobiti ta turnir. Na evropskem prvenstvu je osvojila srebrno kolajno, ima odlične igralce in trenerja, toda prav zaradi tega je zagotovo pod pritiskom. Mi smo tukaj za njo, naša prednost pa bi lahko bila sproščenost, saj razmišljamo na način, kar bo, pa bo. Slovenijo spoštujemo, vendar se nikogar ne bojimo, niti Slovenije ne," pravi eden najboljših evropskih odbojkarjev, letos soigralec slovenskega kapetana Tineta Urnauta pri Trentinu, v prihodnji sezoni pa varovanec slovenskega selektorja pri ekipi Verone.

Ne spreglejte