Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 3. 2018,
7.00

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Kranjska Gora odbojka na snegu

Ponedeljek, 12. 3. 2018, 7.00

6 let, 1 mesec

Odbojka na snegu, turnir evropske serije, Kranjska Gora

Slovenki v Kranjski Gori do sedmega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
odbojka na snegu Kranjska Gora | Foto OZS

Foto: OZS

Slovenski odbojkarici Bernarda Baron in Manica Bulc sta na turnirju evropske serije v odbojki na snegu v Kranjski Gori osvojili končno sedmo mesto. Pri moških so si vse tri slovenske dvojice razdelile 17. mesto.

Na Snežni plaži ob vznožju smučišča Kekec se je v soboto in nedeljo odvijal turnir evropske serije 2018 CEV European Snow Volleyball Tour presented by Sberbank, na katerem je nastopilo 31 dvojic iz kar 15 držav. 

V moški konkurenci sta se zmage veselila Nemca Jonas Schröder in Paul Becker, drugo mesto je pripadlo Rusoma Ruslanu Bikanovu in Maksimu Hudiakovu, kot tretja sta turnir zaključila Poljaka Michal Matyja in Piotr Janiak. 

Pri ženskah sta si zlato odličje priigrali Turkinji Aleyna Vence and Bugra Eryildiz, za kateri je to že tretja turnirska zmaga v letošnji sezoni. Srebro sta osvojili Avstrijki Elisabeth Klopf in Viktoria Mair, bron Slovakinji Silvia Poszmikova in Romana Jurenkova.

Med štirimi slovenskimi dvojicami sta se najvišje uvrstili Bernarda Baron in Manica Bulc. | Foto: OZS Med štirimi slovenskimi dvojicami sta se najvišje uvrstili Bernarda Baron in Manica Bulc. Foto: OZS

Med štirimi slovenskimi dvojicami sta se najvišje uvrstili Bernarda Baron in Manica Bulc, ki sta po tesnem porazu z Romunkama Zeynep Koc in Andreeo Gabrielo Savastito osvojili 7. mesto. Romunki sta bili uspešnejši z 12:10 in 11:8.

"Glede na to, da je bil to najin prvi skupni nastop, menim da imava še veliko prostora za napredek. Privoščili sva si kar nekaj lastnih napak, pri začetnih udarcih sva bili premalo agresivni. V času do evropskega prvenstva bova te stvari skušali popraviti in nadgraditi in v Avstriji prikazati toliko boljšo igro. Prebili sva led in gremo naprej," je nastop v Kranjski Gori ocenila Bernarda Baron

Slovenski odbojkarici bosta na sneg znova stopili že čez dva tedna, ko bosta nastopili na prvem evropskem prvenstvu v odbojki na snegu. Med 23. in 25. marcem ga bo gostil Wagrain-Kleinarl. V moški konkurenci bosta slovenske barve zastopala aktualna prvaka Tadej Boženk in Anže Bahč. 

Ne spreglejte