SiolNET. Sportal Odbojka
2,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Andrea Giani bo držal obljubo

2,63

termometer

Andrea Giani
Foto: Morgan Kristan / Sportida

Italijanski odbojkarski strokovnjak Andrea Giani bo odločitev o tem, ali bo tudi v prihodnje ostal na slovenski klopi, sporočil prihodnji teden.

Giani, ki je oktobra naznanil, da se bo dokončno o svoji prihodnosti odločil januarja, se je v sredo v Ljubljani srečal s predsednikom Odbojkarske zveze Slovenije Metodom Ropretom, s katerim sta se pogovorila o možnostih sodelovanja v prihodnjih dveh letih.

''Zavedamo se, da si Andreo v tem trenutku na svoji klopi želi marsikatera reprezentanca pa tudi klub. Odprto sva se pogovorila o možnostih nadaljnjega sodelovanja, o kratkoročnih in dolgoročnih načrtih OZS, Andrea pa mi je razkril, kako trenutno razmišlja in kakšne so njegove želje. Za zdaj težko povem kaj več, počakajmo do konca meseca,'' je po pogovorih dejal Ropret.

Giani: Odločitev ni samo moja

Kako se bo odločil, bo jasno prihodnji teden. Kako se bo odločil, bo jasno prihodnji teden. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida ''Zdelo se mi je prav, da se, preden se dokončno odločim, še enkrat temeljito pogovorim s predsednikom Ropretom. V Sloveniji se zelo dobro počutim, pogoji za delo so dobri, ekipo dobro poznam in vem, česa je sposobna. Bi pa rad poudaril, da odločitev ni samo moja, saj reprezentanco vodim skupaj s svojim štabom, ki mu zelo zaupam. Vsekakor bom izpolnil obljubo, ki sem jo oktobra dal predsedniku, in dokončno odločitev sporočil prihodnji teden,'' pa je svoje dodal Italijan, ki je v nekaj mesecih v Sloveniji poskrbel za pravo odbojkarsko evforijo.

Slovensko moško reprezentanco je popeljal do srebra na evropskem prvenstvu, zmage v evropski ligi in prvega mesta v tretjem kakovostnem razredu svetovne lige.

V boju za Gianija tudi Nemčija in Iran?

Potem ko je služba selektorja poljske izbrane vrste padla v vodo, se za legendo italijanske odbojke potegujeta tudi nemška in iranska izbrana vrsta. Giani je pred dnevi mudil v Friedrichshafnu, kjer si je ogledal  tekmo nemške mladinske izbrane vrste, in mnogi menijo, da je bil tam na povabilo nemške odbojkarske zveze. 

Tukaj je tudi Iran. Iranski mediji Gianija uvrščajo med kandidate za naslednika Raula Lozana. Vseeno, podobno kot pri boju za poljski selektorski stolček, Giani naj ne bi veljal za favorita. V prednosti sta bolgarski trenerski maček Radostin Stojčev in nekdanji trener ACH Volleyja Igor Kolaković.

Kako se bo odločil Andrea Giani?

  • Ponovno bo sedel na slovensko klop. 66,36%
  • Sloveniji se bo zahvalil in svojo srečo poizkusil še kje drugje. 33,64%

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 187
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin