Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 11. 2019,
17.00

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Bayern München Robert Lewandowski

Torek, 12. 11. 2019, 17.00

4 leta, 5 mesecev

Lewandowski decembra na operacijo

Zvezdnik Bayerna odhaja na operacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Robert Lewandowski | Zvezdnik Bayerna pravi, da ga poškodba ne moti pri igranju. | Foto Reuters

Zvezdnik Bayerna pravi, da ga poškodba ne moti pri igranju.

Foto: Reuters

Poljski nogometni zvezdnik Robert Lewandowski bo šel decembra na manjšo operacijo. Nogometaš Bayerna, ki blesti v nemški ligi in ki bo naslednji teden v poljskem dresu igral tudi proti Sloveniji, pravi, da sicer nima zdravstvenih težav in da operacija ni nujna.

"Zdrav sem, ne čutim bolečin," je na novinarski konferenci poljske izbrane vrste dejal Lewandowski. Poljska tiskovna agencija Pap je poročala, da bo šel na operacijo hernije diska oziroma medvretenčne ploščice.

"Verjetno me operacija čaka med premorom v prvenstvu, najverjetneje decembra. Datuma za zdaj še nismo določili. Ne gre pa za nujen poseg, saj me nič ne moti v vsakdanjem življenju," je dejal Lewandowski, ki je v tej sezoni na 11 tekmah bundeslige dosegel 16 golov.

Manjše težave kapetana poljske reprezentance ne bodo ovirale pri nastopih za Poljsko. Čeprav so si Poljaki že zagotovili Euro 2020, je selektor Jerzy Brzeczek v ekipo za zadnji tekmi v soboto in torek vpoklical tudi Bayernovega zvezdnika.

Robert Lewandowski bo čez nekaj dni ponovno pretil slovenskim vratom. | Foto: Reuters Robert Lewandowski bo čez nekaj dni ponovno pretil slovenskim vratom. Foto: Reuters

Posebej zanimiva bo za ljubitelje slovenskega nogometa torkova tekma, ko bo Poljska končala kvalifikacije s tekmo v Varšavi proti Sloveniji. To bo tudi poslovilna tekma Lukasza Piszczka, nekdanjega soigralca Lewandowskega pri Borussii Dortmund.

"Z njim v ekipi je bilo vse lažje. A vsaka stvar ima svoj konec in ta zadnja tekma bo zanj nekaj posebnega," je o tej temi dejal Lewandowski. Ko pa so ga vprašali, ali bo ob tej priložnosti začasno kapetanski trak prepustil kolegu, ki se poslavlja od izbrane vrste, pa je bil še nekoliko skrivnosten: "Ne vemo še natančno. Bomo videli, imamo še nekaj časa, da se odločimo. Tudi o tem, ali bi mu prepustil morebitno izvajanje enajstmetrovke, bi se dogovorila sproti."

Preberite še:

Bayern München
Sportal Največji nemški derbi Bavarcem, Borussia M. varno na vrhu

 

Ne spreglejte