Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
5. 8. 2016,
13.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Bojan Jokić Benjamin Verbič Petar Stojanović liga prvakov

Petek, 5. 8. 2016, 13.02

6 let, 6 mesecev

Žreb play-offa nogometne lige prvakov

Guardiola bo prebil led v Romuniji, kaj pa Slovenci?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Josep Guardiola | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ples kroglic v Nyonu je določil pare četrtega, odločilnega kroga kvalifikacij za nastop v skupinskem delu lige prvakov. Za udeležbo med elito se potegujejo tudi trije klubi s slovenskimi legionarji. Dinamo Zagreb Petra Stojanovića se bo pomeril s Salzburgom, Köbenhavn Benjamina Verbiča z Apoelom, Villarreal Bojana Jokića pa z močnim Monacom.

Ljubljanska Olimpija je kvalifikacije za ligo prvakov zapustila že v drugem krogu. Usoden je bil slovaški prvak Trenčin, ki ga je nato v 3. krogu kvalifikacij izločila varšavska Legia. V igri za nastop v skupinskem delu lige prvakov so še trije klubi, ki računajo na slovenske nogometaše.

Žreb je določil, da se bo zagrebški Dinamo, kjer nastopa Petar Stojanović, v play-offu udaril z avstrijskim prvakom Red Bull Salzburgom, danski Köbenhavn, pri katerem v zadnjih tednih blesti Benjamin Verbič, se bo pomeril z najboljšim ciprskim klubom Apoelom iz Nikozije, Villarreal, ki si je nastop v kvalifikacijah zagotovil s četrtim mestom v španskem prvenstvu - v njegov tabor se je po sezoni v Angliji vrnil Bojan Jokić -, pa se bo v enem izmed najzanimivejših obračunov 4. kroga srečal z Monacom.

Pari 4. kroga kvalifikacij za ligo prvakov:

Prvaki:
Ludogorec Razgrad (Bol) - Viktoria Plzen (Češ)
Celtic Glasgow (Ško) - Hapoel Beer-Sheva (Izr)
Köbenhavn (Dan) - Apoel Nikozija (Cip)
Dundalk (Irs) - Legia Varšava (Pol)
Dinamo Zagreb (Hrv) - Red Bull Salzburg (Avt)

Neprvaki:
Steaua Bukarešta (Rom) - Manchester City (Ang)
Porto (Por) - Roma (Ita)
Ajax (Niz) - Rostov (Rus)
Young Boys Bern (Švi) - Borussia Mönchengladbach (Nem)
Villarreal (Špa) - Monaco (Fra)

V kvalifikacijah bo nastopil tudi aktualni polfinalist lige prvakov Manchester City. Pomeril se bo s Steauo iz Bukarešte. Tako bo na gostovanju pri romunskem podprvaku na evropski tekmi v novi vlogi trenerja sinjemodrih debitiral Katalonec Josep Guardiola. Izjemno zanimivo bo tudi v Portu, kjer se bosta srečala portugalski velikan in tretjeuvrščeni klub v serie A v prejšnji sezoni, Roma.

Največje presenečenje dozdajšnjega dela kvalifikacij, irski prvak Dundalk, ki je v 3. krogu presenetljivo izločil beloruski Bate iz Borisova, se bo za veliko in bogato nagrado pomerilo z Legio. Vsi poraženci v play-offu lige prvakov bodo jeseni zaigrali v skupinskem delu lige Europa.

Kdo ima že zagotovljen nastop v ligi prvakov (22 klubov)?

Real Madrid, Barcelona, Leicester City, Bayern München, Juventus, Benfica, Paris St. Germain, CSKA Moskva, Atletico Madrid (Jan Oblak), Borussia Dortmund, Arsenal, Sevilla, Napoli, Bayer Leverkusen (Kevin Kampl), Basel (Andraž Šporar), Tottenham, Dinamo Kijev, Lyon, PSV Eindhoven, Sporting Lizbona (Ažbe Jug), Club Brügge in Bešiktaš Istanbul.

 

Ne spreglejte