Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
21.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović Dalibor Volaš

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 21.48

8 let

Zlatko Zahović razočaral navijače

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Navijači Maribora, ki je v krizi in se bo moral pošteno potruditi za naslov prvaka, so zadnji dan poletnega prestopnega roka pričakovali kakšno odmevno okrepitev, a je niso dočakali.

Po treh krogih brez zmage je Maribor na prvenstveni lestvici šele četrti. Za vodilno Gorico ima devet točk zaostanka, za velikim rivalom Olimpije dve manj. Po odhodih mladega napadalca Luke Zahovića na Nizozemsko in izkušenega dolgoletnega branilca Arghusa na Portugalsko so navijači, ki so lahko v soboto pozdravili novega trenerja, Hrvata Krunoslava Jurčića, pričakovali, da jih bo športni direktor Zlatko Zahović na zadnji dan prestopnega roka razveselil s kakšno zvenečo okrepitvijo, a jih ni.

Lahko se sicer še zgodi, a za zdaj se zdi, da je edina okrepitev, ki je prišla v Ljudski vrt, mladi reprezentant Črne gore Marko Janković. Vsega 20-letni nogometaš se najbolje znajde na levi strani zvezne vrste, v Maribor je prišel iz Pireja. Tamkajšnji velikan Olympiacos ga je slovenskemu prvaku posodil do konca sezone z možnostjo odkupa.

Janković je kariero začel pri beograjskem Partizanu, se potem preselil v Zeleoptik Zemun, član Olympiacosa pa je od leta 2013. V dveh letih ni odigral niti ene tekme za člansko ekipo nekdanjega kluba zdajšnjega športnega direktorja Mariborčanov. Pohvali se lahko le z 19 nastopi, ki jih je zbral v najboljši srbski ligi in v njej zabil tudi štiri gole. Vsekakor to ni statistika, ki bi zbujala upanje pri razočaranih mariborskih navijačih.

Dobra novica, Dalibor Volaš je spet z ekipo

Maribor je tako poleti pripeljal le štiri okrepitve, nobena od njih ni navdušila. Vsaj za zdaj. Branilec Abel Gigli je veliko razočaranje, vezist Marwan Kabha igra solidno, a ni presežek, Gregor Bajde, ki je prišel iz Celja, je še mlad in bo verjetno potreboval nekaj časa, da se navadi na novo okolje.

Še najboljša novica za privržence vijoličastih je, da je novi trener Jurčić članski ekipi priključil v zadnjem obdobju suspendiranega napadalca Daliborja Volaša, ki je v Maribor prišel januarja letos in v drugi polovici pretekle sezone mreže nasprotnikov tresel kot za šalo, potem pa ga je zdaj že nekdanji trener Ante Šimundža suspendiral tik pred odhodom v Kazahstan. Na tekmi kvalifikacij za ligo prvakov proti Astani, ki so jo Mariborčani izgubili. V želji po izboljšanju učinkovitosti, ki je pri Mariborčanih v zadnjem obdobju porazna, bo 28-letni primorski napadalec, ki je za Maribor v vseh tekmovanjih zabil že 60 golov, vsekakor dobrodošel.

Ne spreglejte