Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 5. 2018,
16.05

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Mohamed Salah Josip Iličić Tim Matavž

Ponedeljek, 21. 5. 2018, 16.05

5 let, 11 mesecev

Najboljši strelci v Evropi

Messi izmaknil Salahu zlato kopačko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Lionel Messi, Luis Suarez | Foto Reuters

Foto: Reuters

Superzvezdnik španskega nogometnega velikana Barcelone Lionel Messi je petič v karieri dobil zlato kopačko, ki jo prejme najboljši strelec najmočnejših nogometnih lig v Evropi. Messi je sezono končal s 34 goli oziroma 68 točkami, drugi je bil Liverpoolov Egipčan Mohamed Salah z 32 goli oziroma 64 točkami.

Še mesec dni nazaj je bil Mohamed Salah glavni kandidat za omenjeno nagrado, a se je Egipčanu od konca marca ustavilo, saj je v premier ligi dosegel le še štiri gole, Lionel Messi pa je v la ligi zadel osemkrat ter ga prehitel. Messi je tudi najboljši strelec španskega prvenstva.

Na tretjem mestu je končal Tottenhamov Harry Kane s 30 goli. Devetindvajset golov so dosegli Laziev Ciro Immobile, Bayernov Robert Lewandowski in Interjev Mauro Icardi.

Izmed najboljših šestih strelcev v evropskih nogometnih ligah bo na letošnjem svetovnem prvenstvu manjkal le napadalec rimskega Lazia Immobile.

Ronaldo osmi, izmed Slovencev najvišje Iličić

Prvi zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo, ki se bo v soboto z Realom proti Salahu potegoval za naslov evropskega prvaka v Kijevu, je v španskem prvenstvu dosegel 26 zadetkov in zasedel končno osmo mesto.

Josip Iličić bi lahko dobre igre v dresu Atalante kronal s poletnim prestopom k milanskemu Interju, ki ga čaka nastop v ligi prvakov. | Foto: Getty Images Josip Iličić bi lahko dobre igre v dresu Atalante kronal s poletnim prestopom k milanskemu Interju, ki ga čaka nastop v ligi prvakov. Foto: Getty Images

Najvišje uvrščeni Slovenec je Josip Iličić, ki je v dresu Atalante v serie A dosegel 11 zadetkov. Z 22 točkami si je tako delil 118. mesto. Tim Matavž, ki je z Vitessejem v rednem delu nizozemskega prvenstva prispeval 14 zadetkov je zbral 21 točk in si delil 138. mesto.

Ne spreglejte