Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
28. 8. 2016,
10.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,73

1

Natisni članek

špansko prvenstvo Antoine Griezmann Diego Simeone Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Nedelja, 28. 8. 2016, 10.00

6 let, 6 mesecev

Bi moral slovenski vratar prejeti rdeči karton?

Živci načeli tudi Jana Oblaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,73

1

Jan Oblak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nogometaši Atletica so si v španskem prvenstvu nepričakovano privoščili še drugi zaporedni remi. Gostovanje pri Leganesu se je končalo brez zadetkov, po tekmi pa je odmeval tudi udarec, ki ga je slovenski vratar Jan Oblak namenil Miguelu Angelu Guerreru in za katerega ni bil kaznovan.

Atletico Madrid je pred začetkom sezone veljal za enega osrednjih favoritov za naslov španskega prvaka. Prejšnjo sezono (2016/17) je končal z nesrečnim porazom v finalu lige prvakov, čez poletje pa zadržal najboljše igralce, tudi slovenskega vratarja Jana Oblaka in najboljšega igralca nedavnega evropskega prvenstva v Franciji Antoina Griezmanna.

Navijači so si najbolj oddahnili, ko je priljubljeni argentinski strateg Diego Simeone potrdil, da bo vodil rdeče-bele tudi v tej sezoni. Po finalu lige prvakov je potožil, da razmišlja o premoru. Kljub razočaranju, ki ga je čutil, ko je ponovno ostal brez evropske krone, se je pridružil izbrancem in jih skušal dobro pripraviti na sezono.

Griezmann ni skrival razočaranja

Atletico za vodilnim Realom zaostaja že štiri točke. | Foto: Guliverimage/Getty Images Atletico za vodilnim Realom zaostaja že štiri točke. Foto: Guliverimage/Getty Images V pripravljalnem obdobju niso igrali slabo, ko pa se je začelo špansko prvenstvo, so izostali zadetki. Atletico se je dvakrat pomeril s kluboma, ki sta v prejšnji sezoni igrala še v drugi ligi, a v 180 minutah dosegel le en zadetek.

Najprej je doma v zadnjih sekundah ostal brez zmage nad Alavesom (1:1), v soboto pa se je v predmestju Madrida mudil pri novincu Leganesu in ponovno razočaral privržence. Gledalci so zaman čakali na zadetke. Ekipi sta se razšli brez golov (0:0), Atletico pa za mestnim tekmecem Realom, s katerim se je konec maja potegoval za evropski naslov v Milanu, zaostaja že štiri točke.

Vratar Leganesa na zgodovinskem srečanju Leganesa, ki je prvič v španski prvi ligi pričakal tekmeca na svojem štadionu, ni imel veliko dela. Jon Ander Serantes je ustavil vse strele, tudi tistega, ki ga je v sodnikovem podaljšku vanj usmeril Fernando Torres, ko je zapravil najlepšo priložnost za zmago Atletica.

Najlepšo priložnost za zmago je zapravil Fernando Torres. | Foto: Guliverimage/Getty Images Najlepšo priložnost za zmago je zapravil Fernando Torres. Foto: Guliverimage/Getty Images

"V nogometu so pomembni zadetki. Moramo izboljšati učinkovitost v napadu in še veliko delati," je po dvoboju sporočil Simeone. Njegovi izbranci niso skrivali razočaranja. Prvi strelec Griezmann je šel celo tako daleč, da je v televizijske kamere povedal, da čaka Atletico v nadaljevanju prvenstva ob podobnih predstavah boj za obstanek. 

V jezi ga je brcnil v hrbet

V 76. minuti se je zaiskrilo v kazenskem prostoru Atletica. Slovenski reprezentančni vratar Oblak se je stežka izmaknil Miguelu Angelu Guerreru, ki je pretiraval v želji, da bi prišel do žoge, in podrsal v smeri Škofjeločana. Nekdanji vratar Olimpije in Benfice se je nevarnosti izognil tako, da je preskočil nogometaša Leganesa, nato pa ga je v jezi brcnil v hrbet.

Prizor ni ušel kameram, tako da je po tekmi sprožil številne polemike v največjih španskih športnih dnevnikih. Sodnikova piščalka je ostala nema, ne manjka pa mnenj, da bi lahko 23-letni Oblak za omenjeno potezo dobil rdeči karton, hkrati pa bi lahko delivec pravice pokazal še na belo točko.

Prvi vratar Atletica v preteklosti ni dajal znakov, da bi ga izdajali živci. S svojo mirnostjo in samozavestjo je ostajal zgled mnogim, jezni udarec na gostovanju pri prvoligaškem novincu, ki se ni končal najboljše za favorizirani Atletico, pa priča o tem, da frustracije zaradi neuspešnega začetka sezone čuti tudi Oblak.

Pred dvobojem so minuto molka namenili spominu na žrtve potresa v Italiji:

Eden najbolj spoštovanih vratarjev v Evropi se bo v ponedeljek udeležil zbora slovenske nogometne reprezentance, ki se bo prihodnji teden pripravljala na začetek kvalifikacij za SP 2018. Katančeva četa bo v uvodni tekmi 4. septembra gostovala v Litvi.

Ne spreglejte