Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 4. 2012,
15.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor

Sreda, 25. 4. 2012, 15.27

7 let, 12 mesecev

Želi vsaj šest evropskih tekem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometni klub Maribor si je status najboljšega v državi zgradil na različnih temeljih. Enega izmed njih je postavil tudi Zlatko Zahović, ki je poskrbel za posrečene prevetritve znotraj ekipe.

Najboljši strelec slovenske izbrane vrste vseh časov je zaljubljen v vijolično barvo. Čeprav ni v članski karieri dresa najljubšega kluba iz njegovega rojstnega mesta oblekel niti enkrat, se je odločil, da bo prispevek podal v drugačni vlogi. Kot športni direktor. Po nekoliko manj prepričljivem začetku so se začele v klubskih vitrinah šopiriti nove lovorike. V tej sezoni je pod streho že spravljen naslov državnega prvaka, morda se mu 23. maja pridruži še pokalna lovorika. ''Priložnost je velika, a ne smemo pozabiti, da prinašajo pokalna tekmovanja presenečenja. Ne samo pri nas, ampak povsod po Evropi. Do tega dvoboja nas loči še mesec dni, tako da bo potrebno obdržati visoko motiviranost ekipe,'' je zaupal Zlatko Zahović, ki v finalu pokalnega tekmovanja, 23. maja bo v Stožicah obdano s štajerskimi nogometaši, noče podcenjevati Celjane. Razlika na prvoligaški razpredelnici je ogromna, takšna je že med prvakom Mariborom in drugouvrščeno Olimpijo, kaj šele Celjem, ki je komaj na osmem mestu, a ''Zaho'' se še kako zaveda, da se v pokalih pogosto zasliši melodija presenečenja. Tako je bilo tudi v minuli sezoni, ko so se ''vijolice'' obrisale pod nosom za dvojno krono in priznale premoč Domžalam. Poleg finala pokalnega tekmovanja pa ima športni direktor NK Maribor še nekaj ciljev. ''Želimo si, da bi bili še močnejši kot smo bili danes in včeraj,'' je izpovedal željo. Če bi se mu uresničila, se njegovim tekmecem ne bi pisalo nič dobrega, saj so Mariborčani v tej sezoni od ostalih boljši vsaj za razred.

Kaj pa Evropa? Je po preboju v skupinski del lige Europa napočil čas tudi za podvig v ligi prvakov? ''To bo zelo težko, saj ima v ligi prvakov 90 odstotkov ekip večji proračun od nas. Mi bomo zadovoljni s ciljem, ki ga imamo vsako leto. Iti skozi drugi krog kvalifikacij, kar nam zagotavlja vsaj šest evropskih tekem.'' Podobne besede je po ''osmici'' v mreži Kranjčanov evropskim ciljem namenil tudi trener Darko Milanič, kar priča o tem, da se ''vijolice'' pri načrtovanju evropskih dosežkov nočejo zaletavati v previsoke ovire, pač pa najprej prebroditi drugi krog, nato pa ob zagotovljenih (vsaj) šestih tekmah poizkusiti še kaj več. ''Evropske tekme so bile zalet za vse ostalo. Po tem je bilo praktično nemogoče zaustaviti veliki Maribor,'' je opisal pomembnost čim večjega števila evropskih nastopov. S trenerjem in dobrim prijateljem je več kot zadovoljen. ''Tudi on je zadovoljen v Mariboru, tako da je to 'win-win' situacija,'' je ponazoril status, katerega je v mestu ob Dravi deležen nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste. Športni direktor mu je že pripravil seznam kandidatov za okrepitve, ki pa ga predstavnikom sedme sile, razumljivo, ni želel razkriti.

Ne spreglejte