Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 5. 2016,
14.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

2

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca NNC Brdo Jan Oblak Jan Oblak Rok Kronaveter Miha Mevlja Jure Matjašič Gregor Sorčan Boban Jović Švedska Zlatan Ibrahimović

Ponedeljek, 23. 5. 2016, 14.38

6 let, 6 mesecev

Zbor reprezentance na Brdu pri Kranju

Gorenjska diha za Jana Oblaka, izjema ni niti reprezentančna elita

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

2

Slovenska nogometna reprezentanca je začela priprave na prijateljski tekmi s Švedsko in Turčijo. Izbranci Srečka Katanca so se zbrali na Brdu pri Kranju, kjer je bilo največ zanimanja usmerjenega v pet novincev. Družno sporočajo, da bodo v soboto navijali za Jana Oblaka.

Natanko teden dni pred prijateljskim dvobojem s Švedsko, ki bo potekal v rojstnem mestu Zlatana Ibrahimovića, Malmöju, so se najboljši slovenski nogometaši, kar jih po mnenju Srečka Katanca v tem trenutku premore Slovenija, zbrali na Gorenjskem. V avli hotela Kokra se je najbolj smejalo peterici novincev, ki so se prvič znašli na članskem seznamu. Do tekme v Skandinaviji se bodo skušali potruditi na treningih in selektorja prepričati, da jim da priložnost. Če je ne bodo doživeli na tekmi na Švedskem, bo njihova druga možnost druga prijateljska tekma, ki bo 5. junija v Ljubljani, tekmica pa bo Turčija, podobno kot Švedska udeleženka letošnjega evropskega prvenstva.

"To je zagotovo vrhunec moje kariere. Odigral sem dobro sezono v Romuniji, vpoklic pa jemljem kot nagrado, ki jo želim izkoristiti. Igral sem že za mlado reprezentanco in vem, kako se tu diha. To je nadgradnja in se veselim preizkušnje," je Miha Mevlja, ki je plenil pozornost z gosto brado in očali, priznal, da je v Romuniji kot nogometaš dozorel in si utrdil značaj. Pred tem se je dokazoval še v Švici in Izraelu, zdaj pa je prepričan, da je v Bukarešti našel idealno okolje za nadaljnji razvoj.

Vrtnice bodo v sredo navijale za Mariborčane

Njegov brat Nejc Mevlja igra za vrtnice v Novi Gorici, kjer sodeluje z vratarjem Gregorjem Sorčanom, novim članskim reprezentantom. Prvi vratar mlade izbrane vrste je poudaril, da bo v sredo stiskal pesti za Maribor. Razlog je očiten, saj lahko vijolice z osvojitvijo pokalnega naslova četrto uvrščeno Gorico popeljejo v Evropo.



"Upam, da bo Maribor premagal Celje, Gorica pa se uvrstila v Evropo. To bi bil res lep dosežek," je dejal in priznal, da je največja razlika med mlado in člansko reprezentanco v tem, da sta tukaj pod večjim žarometom novinarskih luči. Ni mogel verjeti, koliko predstavnikov sedme sile se je zbralo. "V mladi reprezentanci tega res ni," se je nasmejal.

Kronaveter z nasmeškom prestavil družinske počitnice

Na prisotnost novinarjev se je v zadnjih tednih že navadil Rok Kronaveter, eden izmed osrednjih junakov Olimpije in njenega državnega naslova.

"Ohranil sem veliko moči za reprezentanco," pravi novinec Rok Kronaveter, ki je na zbor prišel s slavja Olimpije. | Foto: "Ohranil sem veliko moči za reprezentanco," pravi novinec Rok Kronaveter, ki je na zbor prišel s slavja Olimpije.
"Veliko smo slavili, a sem seveda profesionalec. Ohranil sem veliko moči za reprezentanco. Prihaja neka nova zgodba, vsi novinci bomo dali vse od sebe, da dokažemo, da je ta vpoklic upravičen. Čakamo na priložnost," sporoča 29-letni Mariborčan, najstarejši novinec v majski reprezentančni akciji.

Če ga Katanec ne bi vpoklical, bi v torek z družino odpotoval na dopust, a je sprostitev v toplih krajih z nasmehom prestavil na poznejši termin.

Mešani občutki so prevevali Jureta Matjašiča. Zelo je bil vesel, ker je dokazal, da se lahko v reprezentanco uvrstiš tudi iz Zavrča. S tem se je zapisal v zgodovino kluba, mu je pa žal, da ne bo mogel pomagati klubu v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 1. SNL. "V klubu je bilo praznično, ko smo izvedeli, da sem vpoklican," je dejal nogometaš, navezan na Haloze.

Jović čestital zmajem za državno krono

Prvi vpoklic v člansko reprezentanco je prejel tudi Boban Jović. "Ko sem izvedel za to, sem bil že v Sloveniji. Prejšnjo soboto smo na Poljskem končali prvenstvo, takoj po tekmi pa sem se z družino odpravil domov. Bilo je kar lepo presenečenje. Lepo je spet pripadati svoji državi. Zdaj moram izkoristiti priložnost," je dejal Celjan in hitel čestitat nogometašem Olimpije (Kronaveter, Zajc in Vidmar) za osvojeni naslov, ki mu je kot nekdanjemu kapetanu zmajev napolnil srce.

 | Foto:

Novinci so na Gorenjsko prispeli dobro razpoloženi, selektor Katanec pa jih bo prvič na delu preizkusil v poznih popoldanskih urah na uvodnem treningu. Na ponedeljkov zbor je nekoliko zamujal Luka Krajnc, kapetan Boštjan Cesar bo zaradi poškodbe rame s fanti le nekaj dni, nato pa bo odšel na dopust, finalista pokala (Milivoje Novaković in Blaž Vrhovec) se bosta pridružila po sredi, Jan Oblak, največkrat omenjeno ime v gorenjski reprezentančni bazi, pa šele po tekmi s Švedsko.

Vsi novinci: Boban Jović, Nejc Mevlja, Gregor Sorčan, Rok Kronaveter in Jure Matjašič. | Foto: Vsi novinci: Boban Jović, Nejc Mevlja, Gregor Sorčan, Rok Kronaveter in Jure Matjašič.

Bo takrat tudi prvak Evrope? To mu želijo prav vsi in obljubljajo, da mu bodo pred soboto poslali še posebno reprezentančno sporočilo, v katerem ne bo manjkalo dobrih želja in podpore.

Ne spreglejte