Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
13.51

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 13.51

8 let, 2 meseca

Zatkovič zaustavil pohod Livarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Primorja so v 14. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Livar s 4:2 (1:1).

Ajdovci so tekmo začeli nekoliko podcenjevalno in gosti, ki so med drugim igrali brez Permeta in Azizija, so prvi prišli do priložnosti. Agič je zaposlil Adilovića, ta pa je z desne strani slabo zadel žogo. Isti igralec je dosegel vodilni zadetek za goste. Po kotu Karapetroviča je bil najvišji v skoku in z glavo ter s pomočjo prečke žogo poslal v mrežo.

Po zadetku so Ajdovci le zagospodarili na igrišču in bili do konca polčasa bolj ali manj ves čas na polovici gostov. Madžar v vrstah Primorja Andruško se je trikrat osmešil, ko je zapravil izjemne priložnosti, njegovemu zgledu pa je sledil še Mlakar, ki je bil tudi sam pred vratarjem. Rdeče-črni so premoč vendarle kronali v 33. minuti, ko je po podaji Mlakarja z glavo iz bližine zadel Kalin. Prav ob koncu polčasa je glavni sodnik Klinc gostujočemu nogometašu Adiloviću zaradi jezikanja (prestrogo) pokazal drugi rumen karton in predčasno pot v slačilnico.

Številčno oslabljeni gosti so se v drugem delu osredotočili na obrambne naloge, preveč statični domačini pa niso našli načina, kako prebiti strnjeno obrambo Livarja. Hladen tuš so doživeli v 67. minuti, ko so Dolenjci po enem redkih prebliskov, ko so prišli na polovico domačinov, povedli. Po prostem strelu z leve strani se je do žoge dokopal Kremenovič in jo iz težkega položaja čez Neneziča poslal v mrežo.

Domači trener Borivoje Lučić je hitro ukrepal in opravil tri menjave, ki so poživile igro. Takoj po vstopu je priložnost zapravil Kreft, izenačenje pa je sledilo po lepo izpeljani akciji celotnega napada, ki jo je z močnim strelom v levi zgornji kot z 20 metrov učinkovito zaključil Zatkovič. Le dve minuti pozneje je isti igralec izkoristil darilo vratarja Savića, ki je nespretno posredoval po strelu Tahirovića, in gostitelje povedel v vodstvo.

Tudi po tretjem zadetku so Primorci vršili pritisk, zapravili še dve priložnosti prek Kalina in Krefta, končni izid pa je ob koncu tekme postavil Bunderla, ki je sam stekel proti Saviću in ga rutinirano premagal.

Ne spreglejte