Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 11. 2007,
9.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Četrtek, 22. 11. 2007, 9.46

8 let

Zanesljiva zmaga Kopra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V tekmi prvega kroga Prve Lige Telekom Slovenije so nogometaši Kopra doma premagali Livar z 2:0.

Gledalci, ki so kljub veliki vročini obiskali uvodno tekmo koprskega prvoligaša v novi sezoni, so lahko Bonifiko zapustili dobre volje. Mladi koprski nogometaši so v dvoboju z novincem v ligi zanesljivo zmagali, obenem pa prisotne zadovoljili s hitro in enostavno igro. Edino, kar bi jim lahko zamerili, je neučinkovitost, saj so njihovi ljubljenci predvsem v drugem polčasu zapravili veliko število lepih priložnosti. Da so gostitelji mislili resno, ko so napovedovali popolno ofenzivo, so pokazale že uvodne minute. V prvih 20 minutah je igra večinoma potekala na polovici gostov, Koper je v tem obdobju imel kar osem udarcev s kota, toda nogometaši iz Ivančne Gorice so se spretno branili vse do 37 minute.

Edino, kar bi jim lahko zamerili, je neučinkovitost, saj so njihovi ljubljenci predvsem v drugem polčasu zapravili veliko število lepih priložnosti. Da so gostitelji mislili resno, ko so napovedovali popolno ofenzivo, so pokazale že uvodne minute. V prvih 20 minutah je igra večinoma potekala na polovici gostov, Koper je v tem obdobju imel kar osem udarcev s kota, toda nogometaši iz Ivančne Gorice so se spretno branili vse do 37 minute.

Takrat pa je 19-letni Galun, ki je letos prestopil v člansko kategorijo, izkoristil napako gostujočega vratarja Saviča - ta je neposrečeno odbil žogo, in dosegel svoj prvenec v državnem prvenstvu.

V prvem delu priložnosti ni bilo, zato pa je bilo z nevarnimi akcijami bogatejše nadaljevanje. Priložnosti so se vrstile ena za drugo, že v prvem resnejšem napadu je Bordon zgrešil prazna vrata. Dolenjci, ki so v prvem delu le enkrat nevarneje zapretili (Agič od daleč) bi lahko to kaznovali pet minut pozneje, a niso imeli sreče, saj je D. Božičič zadel le okvir vrat.

Edina prava priložnost Livarja je domače razjezila. Zaigrali so konkretnejše, toda Ibeji dvakrat, Plut dvakrat in Galun so bili v ugodnih položajih nespretni. A slednji se je v 87. minuti vendarle odkupil, ko je svojo samostojno akcijo, v kateri je pokazal veliko smisla za preigravanje, kronal z drugim zadetkom.

Ne spreglejte